Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului a aterizat forțat (AP)
WhatsApp
Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a suferit duminică o „aterizare forțată”, a anunțat televiziunea de stat iraniană, fără a oferi detalii, transmite AP. 
Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Ebrahim Raisi se deplasa în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est. Televiziunea de stat a precizat că incidentul a avut loc în apropiere de Jolfa, un oraș aflat la granița cu națiunea Azerbaidjan, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala iraniană, Teheran.

Salvatorii încercau să ajungă la locul accidentului, a precizat televiziunea de stat, dar au fost împiedicați de condițiile meteo nefavorabile din zonă. Au fost raportate ploi abundente, însoțite de vânt.

Raisi fusese în Azerbaidjan duminică dimineața devreme pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele azer Ilham Aliyev. Barajul este al treilea baraj pe care cele două națiuni l-au construit pe râul Aras.

Iranul pilotează o varietate de elicoptere în țară, dar sancțiunile internaționale fac dificilă obținerea de piese pentru acestea. De asemenea, flota sa militară aeriană datează în mare parte de dinainte de Revoluția Islamică din 1979.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, este o linie dură care a condus anterior sistemul judiciar al țării. El este văzut ca un protejat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, iar unii analiști au sugerat că l-ar putea înlocui pe liderul în vârstă de 85 de ani după moartea sau demisia acestuia din funcție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel