Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eliberarea ostaticilor israelieni amanată: Nicio mișcare înainte de vineri, anunță surse din Israel în contextul armistițiului cu Hamas
WhatsApp
Miercuri noaptea, Tzachi Hanegbi, șeful Consiliului Național de Securitate din Israel, a declarat că niciun ostatic israelian ținut de Hamas nu va fi eliberat înaintea zilei de vineri.
Hamas eliberează încă 10 ostatici, un copil și nouă femei, într-un schimb cu Crucea Roșie

Deși armistițiul dintre Israel și gruparea Hamas era programat să intre în vigoare joi dimineața, surse oficiale au subliniat că eliberarea ostaticilor nu va începe până vineri.

 

Ziua de vineri crucială pentru ostaticii israelieni ținuți de Hamas

 

Într-un comunicat de presă, Hanegbi a menționat fără a oferi explicaţii că negocierile pentru eliberarea ostaticilor continuă, dar că începutul eliberării nu va avea loc înainte de ziua de vineri. Cu toate acestea, nu au fost furnizate explicații cu privire la această decizie. Hanegbi nu a făcut nicio mențiune referitoare la armistițiu în declarația sa.

”Negocierile pentru eliberarea ostaticilor noştri continuă neîncetat”, declară șeful Consiliului Național de Securitate din Israel, conform presei străine.

Contrar informațiilor inițiale furnizate de presa israeliană, care raportase un plan de eliberare a primilor ostatici pentru ziua de joi la prânz, oficialitățile au reamintit că procesul de eliberare nu va începe decât după ziua de vineri.

 

Acord care prevede eliberarea a cel puțin 50 de ostatici

 

Guvernul israelian a confirmat că a aprobat un acord care prevede eliberarea a cel puțin 50 de ostatici, în principal femei și copii, și o pauză în ostilități pentru patru zile. Conform acordului, 50 de ostatici urmau să fie eliberați în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni pe durata acestui armistițiu temporar. Anunțul acestui acord a fost făcut în ziua a 47-a a războiului dintre Israel și Hamas.

În ciuda informațiilor contradictorii și așteptărilor inițiale, un oficial israelian, sub protecția anonimatului, a afirmat că nu va exista niciun armistițiu în luptele dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas înainte de vineri. Detalii suplimentare privind această amânare nu au fost furnizate de către oficialul citat.

 

--------------------------------------------

Avem vești bune! 

StiriDiaspora are acum și canal pe WhatsApp!

Nu ratați noutățile noastre de top, evenimente și interviuri exclusive. Abonați-vă acum!

https://whatsapp.com/channel/0029Va8UPAcE50UcCs3rnF2w  

Fii la curent, fii conectat! 

#StiriDiaspora #WhatsAppChannel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel