Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Edward Iordănescu nu mai este selecționerul României
WhatsApp
Federația Română de Fotbal anunță încheierea colaborării cu selecționerul Edward Iordănescu  
Edi Iordănescu, selecționerul Româneii (Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim)

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, luni, pe site-ul oficial, că a încheiat colaborarea cu selecționerul Edward Iordănescu. Prelungirea contractului, care urma să expire la finalul acestei luni, nu a fost posibilă, iar cele două părți nu au reușit să ajungă la o înțelegere.

"Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va continua pe banca echipei naţionale a României. Numit la începutul anului 2022, Edward Iordănescu a preluat conducerea echipei naţionale într-un moment important, aducând o viziune nouă şi o abordare modernă în pregătirea şi managementul echipei. Ca urmare a discuţiilor avute, Federaţia Română de Fotbal înţelege şi respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În acelaşi timp, îi mulţumeşte acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări şi pentru rezultatele obţinute la Echipa Naţională şi îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor", se arată într-un comunicat al federaţiei.

Sub conducerea lui Iordănescu, echipa națională a înregistrat, în cele 28 de partide disputate, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate și 8 înfrângeri. După o campanie în Liga Națiunilor din 2022, care a servit drept pregătire pentru preliminariile EURO 2024, FRF a decis să continue colaborarea cu Iordănescu. În campania de calificare pentru turneul final din Germania, echipa națională a terminat pe primul loc, neînvinsă, cu doar 5 goluri primite în cele 10 meciuri.

La turneul final al EURO 2024, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câștigat grupa, depășind Belgia, Slovacia și Ucraina. În primul meci al turneului final, tricolorii au obținut cea mai categorică victorie din istoria participărilor lor la turneele finale mondiale și europene, învingând Ucraina cu 3-0, relatează Agerpres. 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel