Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Educatoare arestată în Italia pentru înfometarea copiilor: Comanda mai puține porții de mâncare, pentru a păstra o parte din banii alocați hranei
WhatsApp
Un caz terifiant de rele tratamente și fraudă a zguduit comunitatea din Gorizia, după ce o educatoare de la o grădiniță din provincie a fost arestată. Femeia, care este și reprezentanta legală a cooperativei ce administrează unitatea, a fost acuzată că îi înfometa pe copiii cu vârste cuprinse între unu și trei ani, pe care îi avea în grijă.
Educatoare arestată în Italia pentru înfometarea copiilor: Comanda mai puține porții de mâncare, pentru a păstra o parte din banii alocați hranei / Foto ILUSTRATIV

În urma investigațiilor efectuate de carabinierii de la Nas din Udine, s-a descoperit că aceasta le servea porții insuficiente la prânz, cauzându-le micuților foame constantă.

 

Ancheta declanșată de sesizările părinților

 

Ancheta a fost declanșată de plângerile unor mame îngrijorate, care observaseră că copiii lor se întorceau acasă flămânzi și plângându-se că nu au primit suficientă mâncare la grădiniță.

Aceste sesizări au determinat autoritățile să instaleze camere de luat vederi în interiorul grădiniței, pentru a monitoriza activitatea zilnică a educatoarei.

 

Porții minuscule și comportament intimidant

 

Imaginile surprinse de camerele ascunse au relevat că femeia servea copiilor porții de mâncare extrem de mici, insuficiente pentru a le satisface necesarul zilnic de nutrienți. Aceasta era o alegere deliberată, în ciuda faptului că grădinița încasa plăți complete de la familii pentru masa zilnică. Practic, educatoarea comanda mai puțină mâncare decât era necesar și o împărțea în porții minuscule pentru a economisi bani.

Mai mult decât atât, camerele au surprins și comportamentul abuziv al femeii față de copii. Aceasta îi scutura și îi înjura, generând un climat de teamă și tensiune. Deși nu au fost constatate acte de violență fizică gravă, atitudinea intimidantă și verbală a educatoarei a avut un impact negativ asupra bunăstării emoționale a copiilor.

 

Arest preventiv și investigații în desfășurare

 

În baza acestor dovezi, Parchetul din Gorizia a solicitat și obținut de la Gip al Tribunalului din Gorizia o ordonanță de arestare preventivă împotriva educatoarei.

Femeia se află acum în arest la domiciliu, în așteptarea procesului. Anchetatorii continuă să adune mărturii de la părinți și alte persoane implicate pentru a construi un dosar solid împotriva acesteia.

 

Reacții din partea comunității

 

Cazul a stârnit o reacție puternică în comunitatea locală, părinții copiilor fiind profund indignați și îngrijorați pentru siguranța și bunăstarea celor mici. Mulți dintre ei au cerut măsuri drastice pentru a se asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta.

Primarul orașului a declarat că va intensifica controalele și va implementa măsuri mai stricte pentru a preveni abuzurile în instituțiile de învățământ preșcolar.

"Este de neconceput ca un educator, care ar trebui să fie un model și o sursă de confort pentru copii, să se comporte în acest fel. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că cei mici sunt protejați și îngrijiți corespunzător", a afirmat edilul.

Acest caz trist evidențiază importanța vigilenței și a implicării părinților în monitorizarea condițiilor în care sunt îngrijiți copiii lor. De asemenea, subliniază necesitatea unor reglementări mai stricte și a unor controale periodice riguroase în grădinițe pentru a preveni abuzurile și pentru a proteja drepturile și bunăstarea copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel