Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Economia Marii Britanii, lovită din plin. Agențiile coboară ratingul de țară
WhatsApp
 Agenția de evaluare Moody’s a redus ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, a Brexit și a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului prim-ministrului Boris Johnson, anunță Reuters.

Moody’s a redus ratingul la „Aa3” de la „Aa2”, punând Marea Britanie la același nivel cu Belgia și Republica Cehă.

A șasea cea mai mare economie din lume a înregistrat cea mai mare scădere din G7 în al doilea trimestru, iar datoria sa publică a depășit 2.000 de miliarde de lire sterline (2.600 de miliarde de dolari), depășind 100% din produsul intern brut.

Moody’s a spus că avansul economiei Marii Britanii a fost „semnificativ mai slab decât se aștepta și este probabil să rămână așa în viitor”.

Declasarea a fost o altă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care este supus tirului partidelor de opoziție și al parlamentarilor din Partidul Conservator pentru modul în care a tratat pandemia, care a ucis mai mulți oameni în Marea Britanie decât oriunde în Europa.

Eșecul negocierilor, lovitură majoră

 

Moody’s a declarat că eșecul Marii Britanii de a ajunge la un acord comercial cu UE ar agrava daunele cauzate de COVID-19.

Johnson a declarat vineri mai devreme că în prezent o continuare a negocierilor comerciale nu mai are rost.

Moody’s a mai aaapreciat că Marea Britanie și-a pierdut disciplina bugetară și că nivelurile sale ridicate de datorie nu vor coborî rapid.

„Marea Britanie nu are efectiv o ancoră a politicii fiscale”, a spus agenția.

Moody’s a revizuit perspectiva datoriei suverane a țării la „stabilă” de la „negativă”. Scăderea plasează ratingul Moody la același nivel cu cel al agenției Fitch, în timp ce Standard & Poor’s evaluează țara cu un radic mai ridicat, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel