Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Echipa masculină de scrimă a României, medalitată cu argint la Europenele U23
WhatsApp
Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de argint, luni, la Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Antalya (Turcia), după ce a fost învinsă în finală de Italia, cu scorul de 45-42.
Sursă foto: Facebook- Federația Română de Scrimă

La Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Antalya, echipa masculină de sabie a României a impresionat, obținând medalia de argint în urma unei performanțe remarcabile. În finală, România a fost învinsă de Italia, cu un scor strâns de 45-42.

Echipa formată din Rareş Ailinca, Alexandru Zmău, Radu Niţu și Vlad Covaliu a demonstrat o determinare și abilitate deosebită, trecând de Austria în primul tur cu un scor de 45-32, apoi învingând Ucraina în sferturi cu 45-35 și Franța în semifinale, cu un rezultat strâns de 45-43.

Pe podium, alături de România și Italia, s-a aflat Ungaria, care a câștigat medalia de bronz după ce a învins Franța în finala mică cu 45-33.

În proba feminină de floretă pe echipe, România s-a clasat pe locul 7. Echipa compusă din Andreea Gheorghe, Teodora Şofran, Emilia Corbu și Andreea Dincă a înregistrat o victorie împotriva Austriei în primul tur, cu scorul de 42-39, dar a fost învinsă în sferturile de finală de Italia, cu un scor categoric de 22-45. În lupta pentru locurile 5-8, tricolorele au cedat în fața Franței cu 36-45, dar au revenit în forță în meciul cu Turcia, obținând o victorie solidă cu 45-40.

Aceasta a fost a treia medalie câștigată de România la Europenele U23 de la Antalya. În ediția din 2024, Vlad Covaliu a obținut argintul la sabie masculină, iar Emma Şonţ a luat bronzul la spadă feminină, completând astfel palmaresul echipei naționale.

România a trimis la această competiție o delegație formată din 22 de sportivi, demonstrând angajamentul și nivelul ridicat al echipei de scrimă sub 23 de ani. În 2023, la Europenele Under-23 de la Budapesta, România a avut o performanță remarcabilă, încheind competiția cu patru medalii, inclusiv o medalie de aur și trei de argint, toate obținute la sabie.

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel