Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
E OFICIAL: Noi RESTRICȚII în Italia. Premierul Conte le-a anunțat într-o conferință de presă duminică seară
WhatsApp
Premierul Giuseppe Conte a anunțat, duminică seară, noi restricții, în încercarea de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 în Italia. Printre măsurile anunțate se numără limitarea activității restaurantelor și cafenelelor, precum.

Primarii vor avea posibilitatea să închidă străzile și piețele deosebit de aglomerate, începând cu ora 21:00. Toate sporturile de contact vor fi interzise, chiar și la nivel de amatori. Piscinele și sălile de sport au șapte zile pentru a se adapta la noile protocoale de siguranță, în caz contrar, acestea vor fi închise. Sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-a anunțat premierul Giuseppe Conte, într-o conferință de presă desfășurată duminică seară.

"Strategia nu este și nu poate fi aceeași ca în primăvară. În ultimele luni am lucrat din greu. Trebuie să protejăm sănătatea și economia, folosind un principiu de proporționalitate", a spus Conte.

Principalele măsuri anunțate de premierul Conte 

 

- Lockdown după ora 21.00. Primarii pot dispune închiderea, după ora 21.00, a străzilor sau piețelor din centrele urbane, unde se pot aduna oameni.

- Sporturile în aer liber și activitățile fizice în care se respectă întotdeauna distanța de siguranță sunt permise. Sunt interzise sporturile de contact, chiar și la nivel de amatori. Sunt permise doar evenimentele și competițiile privind sporturile individuale și de echipă recunoscute de interes național sau regional de către Comitetul Olimpic Național Italian (CONI), de Comitetul Paralimpic Italian (CIP).

- Baruri și restaurante. Activitea unităților de alimentație publică (restaurante, baruri, pub-uri, restaurante, patiserii) sunt permise între orele 05.00 și 24.00 cu consum la masă și cu maximum șase persoane la aceeași masă, Începând cu ora 18.00, este interzisă servirea la masă, fiind permisă doar comanda pentru acasă. Cateringul cu livrare la domiciliu este permis, în conformitate cu reglementările de igienă și sănătate atât pentru ambalare, cât și pentru activitățile de transport.

- NU se închid școlile. În ciuda zvonurilor care au circulat în această săptămână, premierul Conte a anunțat că școlile nu se vor închide. 

- Piscine și săli de sport. Aceste unităție au la dispoziție șapte zile pentru a se adapta la protocoalele de siguranță. În caz contrar, vor fi  închise.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel