Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dronă americană prăbuşită în Marea Neagră: Pentagonul dă publicităţii înregistrarea video a incidentului
WhatsApp
Pentagonul a dat joi publicităţii o înregistrare video în care se poate vedea cum un avion militar rus se apropie foarte mult de o dronă a armatei americane, deversează combustibil în apropierea ei şi provoacă avarii la elicea aparatului de zbor fără pilot după interceptare, transmite Reuters.
Dronă americană prăbuşită în Marea Neagră: Pentagonul dă publicităţii înregistrarea video a incidentului

Înregistrarea video desecretizată, care are aproximativ 40 de secunde, a fost editată de armata SUA în ceea ce priveşte durata, dar arată evenimentele în ordinea în care s-au petrecut, a menţionat Pentagonul.



Rusia a negat acuzaţiile SUA conform cărora avioanele sale au acţionat imprudent în incidentul de marţi de deasupra Mării Negre şi a susţinut că drona zbura în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, îndreptându-se către teritorii revendicate de Rusia..

Washingtonul a anunţat marţi că un avion de vânătoare rusesc Su-27 a lovit o dronă americană MQ-9 "Reaper" pentru culegere de informaţii şi monitorizare. Departamentul Apărării Statelor Unite afirmă că avionul Suhoi a lovit elicea dronei, obligând forţele aeriene americane să o aducă la nivelul mării.

Statele Unite au comunicat că drona efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de avionul rusesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel