Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drepturile și obligațiile badantelor din Italia. Ambasada României, sesiune LIVE de informare a românilor - întrebări și răspunsuri
WhatsApp
Ambasada României în Italia organizează o sesiune live de întrebări și răspunsuri despre drepturile și obligațiile asistenților familiali. 

Oricine are întrebări legate de drepturile și obligațiile badantelor din Italia vor putea adresa întrebări expertului atașat pe probleme de muncă și sociale. Ambasada României în Italia anunță că sesiunea live se va desfășura joi, 30 iunie, între orele 19.00 și 20.00. 

"SESIUNE LIVE PE FACEBOOK PE PROBLEME DE MUNCĂ: DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE ASISTENȚILOR FAMILIALI

Pentru că ne dorim ca cetățenii noștri să își cunoască și să își exercite drepturile în domeniul muncii, venim în întâmpinarea acestora prin organizarea unei noi sesiuni live de informare a comunității românești din #Italia sub egida Ambasadei!

CÂND ȘI UNDE?

Vă invităm joi, 30 iunie 2022, de la ora 19.00 la 20.00, la a doua întâlnire online cu Întrebări & Răspunsuri adresate atașatului pe probleme de muncă și sociale pe pagina de Facebook a Ambasadei.

CE SUBIECTE VOR FI ABORDATE?

Sesiunea va fi dedicată problematicii legate de drepturile și obligațiile asistenților familiali: contractul colectiv de muncă de la nivel național și contractul individual de muncă, programul de lucru, orele de muncă suplimentară, odihna zilnică și săptămânală, concediul de odihnă, dreptul la pensie și alte prestații sociale, instituțiile italiene care pot acorda sprijin în situațiile în care apar dificultăți în derularea unui raport de muncă ori asistență pentru obținerea prestațiilor de securitate socială

CUM ADRESEZ ÎNTREBĂRILE?

Scrieți întrebările dvs. în comentarii la momentul începerii sesiunii live pe Facebook (pe pagina Ambasadei) și colega noastră vă va răspunde.

Reamintim că pentru mai multe informații puteți accesa secțiunea Muncă și afaceri sociale de pe pagina web a Ambasadei: http://roma.mae.ro/node/1010 

Pentru probleme specifice aveți la dispoziție adresa de email a atașatului pe probleme de muncă și sociale: [email protected] 

Sesiunile live de informare se înscriu în seria demersurilor de consolidare și diversificare a activității Biroului Atașatului de muncă și protecție socială din cadrul Ambasadei. Campania de informare derulată de Ambasadă în mediul online se extinde inclusiv prin deplasări în teritoriu unde atașatul pe probleme de muncă poartă un dialog direct cu cetățenii români, în cadrul sesiunilor interactive de informare, anunțate periodic pe pagina de Facebook a Ambasadei", este mesajul postat de Ambasada României în Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel