Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drama unei familii de români: După 10 ani de muncă în străinătate, le-a ars casa pe care au făcut-o în România
WhatsApp
Agoniseala de-o viață a unei familii din comuna Stulpicani, județul Suceava, a fost mistuită de un puternic incendiu, săptămâna trecută. După această nenorocire, care s-a petrecut joi noapte, vineri a decedat tatăl bărbatului care a rămas cu copiii pe drumuri. Localnicii și prietenii acestora s-au mobilizat și vor să strângă bani pentru a-i ajuta pe oameni să-și refacă locuința.

Mai mulți suceveni s-au mobilizat și au demarat o campanie umanitară pentru a ajuta o familie din Stulpicani, cu patru copii, rămasă fără un acoperiș deasupra capului, acum în toiul iernii și în prag de Sărbători. Agoniseala de-o viață a familiei a fost mistuită de un puternic incendiu, săptămâna trecută, mai exact în cursul nopții de joi. În incendiu au ars acoperișul și mansarda casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, mobila și aparatura electrocasnică fiind distrusă în totalitate. În același timp, s-a degradat și parterul casei, imobilul fiind nelocuibil în acest moment.

Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, sâmbătă s-a stins, pe un pat de spital, tatăl bărbatului, bătrânul fiind internat de câteva zile pentru afecțiuni mai vechi iar familia trebuie acum, să se pregătească de înmormântare, scrie publicația locală Obiectiv de Suceava

Potrivit sursei citate, soții Iosub au muncit ani buni în străinătate pentru a construi o casă frumoasă, în satul natal, pentru ei și pentru cei patru copii ai lor.

”A ars tot, nu am rămas cu nimic. Am muncit cinci nai în Germania și zece ani în Italia. Soția încă este în Italia, stă cu o bătrână, am anunțat-o că am rămas fără nimic. și mama e în Italia, muncește, iar tatăl e internat în spital, are niște probleme de sănătate. Nici nu știu de unde să încep, să găsesc o ieșire”, a povestit Doru Iosub, după ce și-a văzut agoniseala de-o viață, făcută scrum.

După puțin timp, acesta a fost anunțat că tatăl său a decedat la spital, iar mama și soția lui trebuie să se întoarcă acum din Italia, să organizeze înmormântarea.

Cei care doresc să ajute această familie o pot face donând în conturile deschise menționate de sursa citată.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel