Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drama româncei din Londra care nu-și poate îngropa mama continuă: „A lovit-o pe spate și burtă să nu mai plângă”
WhatsApp
Conducerea Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu a declanşat joi o anchetă, după ce fiica unei paciente de 39 de ani, care a murit marți de cancer, a depus o plângere împotriva unei asistente pe care o acuză că ar fi lovit-o pe mama ei, pentru că femeia plângea de durere.
Foto ILUSTRATIV

Femeia de 39 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală, a murit marți. Înainte să se stingă, aceasta le-ar fi povestit rudelor cum a fost tratată duminică, atunci când a a ajuns la Terapie Intensivă, la SJU Târgu-Jiu.

Citește și O româncă care s-a întors din Londra, strigăt disperat că nu își poate înmormânta mama

„Mama mea a fost luată cu salvarea de acasă, duminică. A fost dusă la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu, la Terapie Intensivă. Bunica a însoțit-o în salvare, dar la spital nu a fost lăsată să stea lângă mama. Avea cancer cu multiple metastaze în faza finală, nu avea putere nici să ridice un pahar cu apă. A doua zi, mama a cerut să plece acasă pe propria răspundere, a simțit că nu mai poate și nu a vrut să moară în spital. Când a ajuns acasă, i-a povestit bunicii că nu i s-a oferit deloc apă, iar asistenta care se ocupa de ea, văzând-o că plânge și geme de durere, a făcut un sul dintr-un cearșaf și a lovit-o de nenumărate ori peste spate și burtă, ca să tacă din gură, să nu mai plângă, pentru că citez", a declarat Rebeca Filip, fiica pacientei.

 

„Este dureros pentru mine, ca fiică, să aud că mama mea a fost tratată în acest hal monstruos”

 

Directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat că a început o anchetă în acest caz.

Tânăra de 20 de ani s-a întors duminică din Anglia, unde este studentă, și trebuie să respecte regula de izolare timp de 14 zile. Aceasta se află într-un centru din Rânca și, deși nu a prezentat simptomele infecției cu noul coronavirus, nu poate să meargă joi la înmormântarea mamei sale. După ce va ieși din izolare, vrea să afle cine este asistenta care i-ar fi agresat mama.

„Este dureros pentru mine, ca fiică, să aud că un om bolnav, mama mea, a fost tratată în acest hal monstruos, fără suflet, de către o asistentă. Mama a murit. Ea nu mai este printre noi să povestească, din nou, cele întâmplate. Nu știu numele asistentei, dar, vă rog frumos, măcar asigurați-vă că nu se repetă! Este îngrijorător să știu că printre cadrele medicale există oameni fără simț civic, care nu empatizează, este devastator", le-a scris Rebeca Filip reprezentanților spitalului în sesizarea trimită pe email, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel