Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drama Ralucăi, frumoasa cântăreață care se chinuie să-și repatrieze sora ucisă de soț în Franța: „Am primit doar termene și uși trântite în nas“
WhatsApp
Raluca Răducanu, o frumoasă cântăreață româncă, semifinalistă la Românii au Talent, se chinuie să-și repatreize „sora“ care a fost ucisă, în Franța, în urmă cu aproape o lună. Soțul femeii și-a pus și el capăt zilelor după aceea, astfel că o fetiță de 4 ani, fina Ralucăi, a fost luată de autoritățile locale.
Sursa: Facebook

Raluca a povestit, sâmbătă, la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii News Magazin moderată de Mihaela Bârzilă, drama înduioșătoare a familiei. Raluca nu reuşeşte să îşi aducă înapoi în ţară cea pe care a considerat-o sora sa, iar pentru fiecare zi în care corpul neînsufleţit al rudei sale stă în Franţa, familia Ralucăi trebuie să plătească 50 de euro. Concret, românca a fost ucisă de soțul ei, care apoi s-a autoincendiat. Astfel, Ansatasia, fiica lor de doar 4 ani, a rămas sub tutela statului francez.

"În data de 29 octombrie s-a întâmplat, în seara de Halloween. Este mai mult decât sora mea. Oficial este verișoara mea. Neoficial este omul care m-a crescut, este mama mea, este lumina ochilor mei.

Ei erau în proces de divorț. Au fost împreună 12 sau 13 ani și erau căsătoriți de cinci ani. Anastasia este fina mea, în vârstă de patru ani. Tragedia s-a întâmplat din cauza faptului că francezul nu acceptat acest divorț. El a mai fost violent în această vară.

Ea ne suna, ne povestea. Noi am tot îndemnat-o să meargă să depună plângeri la poliție. S-a dus, există aceste trei plângeri făcute, prin care cerea ordin de protecție împotriva lui. Asta nu s-a întâmplat, din cauză că era doar cuvântul ei împotriva cuvântului francezului. Nu s-au sesizat și nu au luat nicio măsură. Ce s-a întâmplat apoi...nici măcar nu știm.

Pentru că acest ordin de restricție nu a apărut, s-a hotărât ca tutela copilului să fie comună până se decide în instanță divorțul. Aceleași drepturi pe care le avea ea, le avea și tatăl", a povestit Raluca la Antena 3 CNN.

Drama Ralucăi, frumoasa cântăreață care se chinuie să-și repatrieze sora ucisă de soț în Franța

 

"După o lună de zile petrecută în Franța, am primit două răspunsuri în legătură cu repatrierea și cu adopția copilului. În momentul de față se așteaptă rezultatul unei analize care durează încă două luni, în ceea ce privește repatrierea.

Cum noi nu știm exact ce s-a întâmplat acolo și ancheta este încă în desfășurare, așa ni s-a spus, așa știm și noi.

Despre copil, noi ne-am oferit să locuim acolo pe toată perioada în care se stabilește tutela copilului, pentru a fi cât mai aproape de fetiță și a evita trauma abandonului. Ea e tristuță, e supărată", a mai spus tânăra.

Frumoasa cântăreață româncă, semifinalistă la Românii au Talent, și-a strigat mai întâi disperarea pe pagina sa de Facebook.

„Am primit doar termene și uși trântite în nas“

 

„2 săptămâni petrecute in Franța, statul care nu a făcut nimic pentru ca fina mea, Anastasia să nu rămână orfană, in ciuda celor 3 plângeri depuse de către mama sa către poliție in vederea obținerii unui ordin de protecție împotriva tatălui francez violent care a strangulat-o și care după si-a dat foc. Că doar a auzit copilul fiind închis in casa, ne spun cei de la politie după 3 zile in care, noi familia, nu am fost anunțată de cele petrecute. Că nu a fost de față copilul, citează ziarul regional, că a fost martorul crimei, citează presa. Ce a fost sau ce nu fost, nu știm!

După 2 săptămâni știm că “datorită bunăvoinței statului francez” putem să facem o mică ceremonie de înmormântare care sa nu depășească teritoriul Franței, cu dreptul la repatriere după 3-6 luni. Ca și cum e normal să plimbi un sicriu și să faci 2 înmormântări. Tot cu bunăvoința lor,  după 2 săptămâni petrecute aici in care am văzut fetița o singura data, s-a stabilit ca timp de 3 luni copilul sa fie plasat in grija asociației de copii, si ni s-a acordat dreptul la vizită. In ciuda insistențelor noastre, ale avocatului impus să fie francez, și ale Ambasadei Romane, nu avem acces nici asupra constatării in vederea repatrierii corpului, nici asupra raportului psihologic al copilului, in vederea obținerii tutelei.

Încercam sa salvăm ce ne-a mai rămas: trupul neînsuflețit al celei care mi-a fost mai mult decât o mama, si pe fina mea Anastasia, de trauma abandonului. Am făcut tot ce era legal si procedural posibil, și după 2 săptămâni nu am primit decât termene și uși trântite in nas. Deci practic, suntem nevoiți să plecăm fără ele.

Tratați fără gram de umanitate, ajunși la capătul puterilor, și total lipsiți de apărare, nu mai putem tolera aceste refuzuri doar cu “răbdare”!“, scrie Raluca pe pagina sa oficială de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel