„I-am costat mulți bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase și le-au împărțit prin țară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă și pe Vlad Voiculescu. Este pur și simplu de neînțeles ce dorește în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speță”, spune Dacian Cioloș, miercuri seeara, pe Facebook.
Acesta precizează că a înțeles până la un punct „frustrarea lui Florin Cîțu” pentru situația sa personală și spune că de la demiterea sa a făcut „terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere”.
„Cariera politică a cuiva e strict o problemă personală și este de neconceput ca un partid sau o țară să se sacrifice pentru o singură persoană, indiferent despre cine este vorba. De la demiterea sa și până de curând, am făcut pur și simplu terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere. Și nu sunt singurul. Dar să te contrazici de la o zi la alta și să ajungi să faci campanii otrăvite din bani publici împotriva celor cu care spui că ai vrea să mai lucrezi nu are nici un sens. Nici nu mai comentez latura morală”, mai spune Cioloș.f
„Dacă a existat cineva în guvern care a încercat din răsputeri să tragă în sus campania de vaccinare și lupta în pandemie, aceștia au fost Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Vă rog să vă amintiți cum a plecat de la Ministerul Sănătății secretarul de stat Andreea Moldovan, pe care activiști antivacciniști au atacat-o literalmente la ieșirea din clădirea ministerului, pentru că insista că situația este critică pentru țară. Să vă reamintiți și veșnicele contre și piedici puse de Florin Cîțu Ioanei Mihăilă pe durata mandatului sau declarațiile belicoase făcute la adresa lui Vlad Voiculescu. Echipa de strategie subordonată domniei sale a sechestrat România și a pus imnul la difuzoare împărțind amenzi în stânga și dreapta ca să antagonizeze cetățenii care erau fugăriți pe stradă în loc să li se explice pericolul real la care se expun. Este rușinos și degradant ca politica românească să trăiască exclusiv din minciună”, a mai spus Cioloș.
Dacian Cioloș mai spune că cei din USR sunt încă dispuși la dialog cu PNL, dar nu se vor așeza la masă cu Florin Cîțu, în timp ce el face „campanii mincinoase online”.
Guvernul Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. În favoare au votat doar 88 de parlamentari. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.
184 de parlamentari au votat împotriva guvernului Dacian Cioloș, în timp ce 88 de deputați și senatori au votat „pentru”.
Pentru învestitură numărul minim de voturi trebuia să fie 234.
Prima opțiune politică în acest moment, potrivit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, este „resuscitarea” colaiției. Dacă nu se poate, soluția e un guvern minoritar: „important e să nu rămâi baricadat în certitudinile tale, care până la urmă sunt valabile doar în cetatea ta”.
„E clar că acest Guvern nu are cum să treacă, știe și dl Cioloș, știe toată lumea”, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. Liderul PSD afirma că PSD nu poate accepta un ministru al Sănătății care „este părtaș la acest dezastru sanitar”. „Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze”, spunea Ciolacu.
„Suntem în mijlocul furtunii și nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, a susținut premierul desemnat, Dacian Cioloș, în timpul ședinței în care urma să fie dat votul de învestitură. El a cerut „un vot pentru un guvern de criză”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News