Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două fete au murit înecate în Caracal
WhatsApp
Cele două minore înecate vineri într-un pârâu din Caracal au fost declarate decedate, după ce manevrele de resuscitate efectuate de echipele medicale nu au avut rezultat favorabil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Acesta a precizat că vârsta uneia dintre fete era de 6 ani, deşi iniţial s-a crezut că este mai mare, şi era din Caracal iar cea de-a doua avea 14 ani, fiind din comuna doljeană Calopăr.

Ele s-au înecat vineri în pârâul Gologan din zona Stadionului Parc din municipiul Caracal şi au fost scoase la mal în stop cardio-respirator.

Pompierii le-au căutat timp de aproximativ 40 de minute, iniţial cu barca, apoi căutările au fost continuate de echipa de scafandri.

Potrivit lui Băsăşteanu, intervenţia scafandrilor s-a desfăşurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetaţiei abundente şi a lipsei de vizibilitate. În zona în care s-au înecat fetele apa pârâului are o adâncime de aproximativ patru metri.

Zona în care s-au înecat fetele este cunoscută drept una folosită pentru scăldat, deşi nu este amenajată în acest sens.

"Pompierii Detaşamentului Caracal, cu o autospecială de primă intervenţie cu peridoc şi ambarcaţiune cu motor, o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD au acţionat în municipiul Caracal, zona Stadionului Parc, pentru căutarea a două minore posibil înecate în pârâul Gologan. La faţa locului s-a deplasat şi echipa de scafandri a ISU Olt, cu autospecială pentru transport scafandri şi echipamente la locul intervenţiei. Ambele minore au fost găsite şi aduse la mal. Ele erau în stop cardio-respirator şi au fost începute manevrele de resuscitare. Minorele nu au răspuns manevrelor de resuscitare şi au fost declarate decedate", a precizat Băsăşteanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel