Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două dintre cele mai turbulente rute de zbor din lume se află în Europa
WhatsApp
În urma recentelor știri privind turbulențele severe care au afectat un zbor al companiei Singapore Airlines, au fost dezvăluite cele mai turbulente rute de zbor din lume, dintre care două se află în Europa. Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul călătorilor și a adus în atenție riscurile asociate cu anumite rute aeriene.
Un medic din Veneto i-a salvat viața unui pasager aflat la bord, care se simțea rău: "Situația era gravă"

Dacă ați călătorit vreodată cu avionul, probabil că ați experimentat turbulențe. Acestea sunt cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, zborul deasupra unor terenuri accidentate sau prea aproape de alte avioane. Fenomenul de "turbulență în aer" apare când două mase de aer care se deplasează cu viteze diferite se întâlnesc, luând adesea piloții prin surprindere.

Deși turbulențele rareori reprezintă un pericol real pentru siguranța aeronavei, ele pot provoca disconfort și panică în rândul pasagerilor. Evenimentul tragic din zborul SQ321 al Singapore Airlines, unde un pasager și-a pierdut viața, a accentuat temerile călătorilor deja nervoși. Pasagerul britanic Geoffrey Kitchen, în vârstă de 73 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace preexistente, a suferit un atac de cord fatal în timpul turbulențelor.

Pentru cei care nu sunt fani ai zborurilor agitate, site-ul de previziuni Turbli a compilat o listă a celor mai turbulente 10 rute de zbor din 2023, incluzând două curse europene pe distanțe scurte. Pe primul loc în această listă se află ruta dintre Santiago, Chile și Santa Cruz, Bolivia, cu cea mai mare rată de disipare a turbionilor. A doua cea mai turbulentă rută este între Almaty, Kazahstan și Bishkek, Kârgâzstan.

Pe lângă rutele europene, zborurile prin China sunt de asemenea printre cele mai turbulente, cu patru rute pe lista Turbli. Japonia are, de asemenea, două rute menționate.

 

Lista completă a celor mai turbulente rute de zbor din 2023 este următoarea:

 

- Santiago (SCL) - Santa Cruz (VVI)

- Almaty (ALA) - Bishkek (FRU)

- Lanzhou (LHW) - Chengdu (CTU)

- Centrair (NGO) - Sendai (SDJ)

- Milano (MXP) - Geneva (GVA)

- Lanzhou (LHW) - Xianyang (XIY)

- Osaka (KIX) - Sendai (SDJ)

- Xianyang (XIY) - Chengdu (CTU)

- Xianyang (XIY) - Chongqing (CKG)

- Milano (MXP) - Zurich (ZRH)

Cel mai turbulent aeroport din 2023 a fost Santiago (Chile), urmat de Wellington (Noua Zeelandă) și mai multe aeroporturi japoneze.

În concluzie, deși turbulențele sunt rareori periculoase pentru structura avioanelor, ele pot cauza răniri și, în cazuri extreme, chiar decese, de aceea este importantă respectarea măsurilor de siguranță în timpul zborurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel