Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două cutremure au zguduit sudul Italiei. Autoritățile au început exercițiile de evacuare în șapte localități
WhatsApp
Autoritățile din Italia au desfășurat un exercițiu de evacuare în zona Campi Flegrei, după două cutremure resimțite până în Napoli. Potrivit presei din Peninsulă, participarea a fost peste așteptări în cele șapte municipalități implicate.
Napoli, un oraș lovit des de cutremure (Foto: Freepik)

După două cutremure înregistrate în zona Campi Flegrei, autoritățile italiene au organizat un amplu exercițiu de evacuare, denumit „Exe 2024”, în șapte municipalități din regiune, inclusiv Napoli. Cel mai intens cutremur, cu magnitudinea de 2,5, a avut loc în dimineața zilei de 12 octombrie, la ora 6:54, și a fost resimțit nu doar în localitățile din apropiere, ci și în câteva cartiere ale orașului Napoli. Un alt cutremur, de magnitudine similară, fusese înregistrat în seara precedentă, pe 11 octombrie, la ora 20:53, având epicentrul la o adâncime de doar doi kilometri, în zona Solfatarei.

Exercițiu amplu de evacuare în Campi Flegrei

 

Exercițiile de evacuare, planificate de Protecția Civilă italiană, implică șapte municipalități: Pozzuoli, Bacoli, Monte di Procida, Marano di Napoli, Quarto, Giugliano în Campania și Napoli (în cartierele Fuorigrotta, Bagnoli, Soccavo și Chiaiano). În total, 1.500 de persoane s-au înscris oficial pe portalul dedicat testelor de evacuare, însă participarea a depășit semnificativ acest număr, conform autorităților locale citate de cotidianul Corriere Della Sera.

Primarul din Bacoli, Josi Della Ragione, a declarat că șase autobuze pline, transportând aproximativ 200 de persoane, au plecat din localitate către zona de întâlnire din Giugliano. „Este un rezultat grozav, iar multe persoane care nu se înscriseseră în prealabil au decis să participe la exercițiu”, a afirmat edilul. Situația a fost similară și în alte municipalități, inclusiv în cartierul Traiano din Pozzuoli, unde trei autobuze au transportat locuitorii către Gara Centrală din Napoli, punctul de plecare pentru evacuarea simulatată în caz de risc vulcanic.

Evacuare simulată cu trenuri spre alte regiuni

 

Exercițiul a presupus activarea a 14 zone de colectare, de unde autobuzele au transportat cetățenii către Gara Centrală din Napoli. În cadrul simulării, locuitorii evacuați ar urma să fie transferați cu trenuri ale companiei FS către alte regiuni, conform planului de urgență național. Această simulare are scopul de a evalua capacitatea autorităților de a acționa rapid și eficient în cazul unei erupții vulcanice sau a altor dezastre naturale în regiunea Campi Flegrei.

Protecția Civilă testează planurile de urgență

 

Fabio Ciciliano, șeful Protecției Civile, a subliniat importanța acestui exercițiu pentru testarea sistemului de evacuare în caz de dezastru. „Scopul exercițiilor nu este ca totul să meargă perfect, altfel ar fi un film. Ne dorim o reală concretețe, iar la final toate instituțiile implicate vor evalua rezultatele pentru a îmbunătăți orice aspect necesar”, a precizat Ciciliano pentru sursa citată. În plus, prezența mare a cetățenilor a impus tipărirea de noi formulare de înscriere la fața locului, în condițiile în care mulți au decis să se alăture pe loc testului de evacuare.

Exercițiile din Campi Flegrei vin într-un moment sensibil, în care activitatea seismică a crescut în zonă, iar autoritățile își propun să fie pregătite pentru orice eventualitate, astfel încât să protejeze viețile cetățenilor în cazul unei erupții vulcanice sau a altor catastrofe naturale.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel