Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două cutremure au zguduit Italia, în urmă cu scurt timp: Școlile au fost evacuate de urgență
WhatsApp
Două cutremure au avut loc astăzi în provincia Ascoli Piceno, regiunea Marche din Italia. Primul cutremur a avut o magnitudine între 3,9 și 4,4 grade pe scara Richter, iar al doilea între 3,4 și 3,9 grade pe scara Richter.
Două cutremure au zguduit Italia, în urmă cu scurt timp: Școlile au fost evacuate de urgență. FOTO: captură ilmeteo.it

Panică în Marche după ce două cutremure puternice au fost resimțite astăzi. Primul a avut loc în jurul orei locale 12:25, iar al doilea un minut mai târziu.

Potrivit unei estimări provizorii a Ingv, primul seism a avut o magnitudine cuprinsă între 3,9 și 4,4, iar al doilea între 3,4 și 3,9. Epicentrul este situat în Folignano, Ascoli Piceno, la 24 de kilometri adâncime.

Alarma s-a declanșat și pe rețelele de socializare, iar momentan nu există vești despre pagube aduse lucrurilor sau oamenilor.

Unele școli au fost evacuate. 

 

Cutremurele, resimțite de populație

 

În urma cutremurelor, Camera de Situație din Italia a Departamentului Protecției Civile a luat legătura cu structurile locale ale Serviciului Național de Protecție Civilă. De la primele verificări efectuate, informează Departamentul, evenimentul a fost resimțit de populație, dar nu s-au înregistrat pagube la persoane sau bunuri.

Pompierii nu au primit momentan cereri de intervenție sau raportări de pagube (care, însă, ar putea ajunge ulterior) după cele două cutremure, cu epicentrul în Folignano. Dar un elicopter va survola zona pentru a verifica situația de sus.

 

Vezi și

 

Cutremur cu magnitudinea 7,6, în Mexic. Oamenii au ieșit pe străzi. Există risc de tsunami

 

Un seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni în apropierea localităţii La Placita de Morelos din vestul Mexicului, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), informează Reuters.

Intensitatea cutremurului a fost revizuită de USGS care a anunţat iniţial magnitudinea 7,5. Cutremurul s-a produs la 46 de kilometri sud-est de La Placita de Morelos din statul Michoacan, la o adâncime de 15 kilometri, potrivit USGS.

Potrivit Sistemul de avertizare în caz de tsunami (PTWC) din Statele Unite, sunt aşteptate valuri seismice de maximum 0,3 metri în zonele de coastă din Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama şi Peru.

Cutremurul a fost resimţit în capitala Ciudad de Mexico, unde clădirile s-au zdruncinat, iar locuitorii au ieşit în fugă pe străzi.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel