Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două avioane, la un pas să se ciocnească pe pistă în Italia. Sute de pasageri, în pericol
WhatsApp
Alertă pe aeroportul Bari-Palese, luni dimineață, 16 octombrie. În jurul orei 11.35, două avioane (unul din Florența operat de Volotea și unul Ryanair cu plecare de pe aeroportul din Apulia) au fost la un pas să se ciocnească pe pistă.
Sute de pasageri au trecut pe lângă moarte, două avioane, la un pas să se ciocnească pe pistă în Italia. Sursa foto: freepik.com

În această dimineață, luni, 16 octombrie, pe pista aeroportului Bari-Palese ar fi putut avea loc un un accident dramatic: un avion al companiei Volotea care venea din Florența a fost nevoit să se ridice din nou în aer, deoarece pe pistă era un Boeing Ryanair gata să decoleze spre Alicante, Spania.  

Furnizorul italian de servicii de control al traficului aerian (L'Enav) a dat asigurări că „totul s-a petrecut în deplină siguranță și la altitudini care au permis un spațiu amplu de manevră”. Conform reconstrucțiilor inițiale, evenimentul a fost clasificat drept „incursiune pe pistă”. Investigațiile efectuate de autoritățile italiene vor contura cu precizie detaliile și împrejurările episodului.

Panică în aer: o aeronavă s-a întors în Germania, după o coborâre de urgență

Datele disponibile, coroborate de imaginile Flighradar, indică faptul că zborul Volotea VOE72ZF se afla la aproximativ 800 de metri altitudine când a zburat deasupra pistei, exact în momentul în care avionul Ryanair Boeing 737 își începea cursa de decolare spre Marea Adriatică, scrie fanpage.it.

Accidentul ridică întrebări cu privire la managementul traficului aerian și ce protocoale de siguranță trebuie revizuite pentru a evita situații similare în viitor.

Aceasta nu este prima problemă critică de acest tip. În urmă cu doar câteva zile, două avioane s-au întâlnit pe  pistă pe Aeroportul Internațional Austin-Bergstrom, Texas, cu 128 de persoane, riscând să moară fără să-și dea seama.

Și în octombrie anul trecut, o altă situație similară s-a petrecut pe aeroportul din Berlin: două avioane, dintre care unul se îndrepta spre Milano Linate, au riscat un impact de-a lungul pistei aeroportului german.

----------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel