Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două autocisterne, oprite la intrarea în România. Ce ascundeau șoferii în roțile autovehiculelor
WhatsApp
În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  două autocamioane-cisternă.
Două autocisterne, oprite la intrarea în România. Ce ascundeau șoferii în roțile autovehiculelor. Sursa foto: Politia de frontiera

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în roțile a două autocisterne, peste 4.000 de pachete de țigări de contrabandă ce urmau a fi comercializate pe piața neagră din România.

În ziua de 23 mai 2023, în jurul orei 18.45, la diferență de aproximativ 5 minute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cu două autocamioane-cisternă, înmatriculate în Republica Moldova, doi bărbați cu cetățenie română și Republica Moldova,  în vârstă de 42, respectiv 43 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roțile punții a treia ale autocisternelor, cantitatea totală de 84.680 de ţigarete (4.234 de pachete), diferite mărci, cu timbre de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că țigările le aparțin și că intenționau să le introducă ilegal în țară, urmând să fie comercializate pe piața neagră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite,  în valoare totală de 63.510 de lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel