Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două arme letale şi mai multe cartuşe, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsite în casa unui român
WhatsApp
Un bărbat, de 53 de ani, a fost reţinut de poliţişti, în urma a patru percheziţii domiciliare, după ce au fost descoperite două arme letale, o carabină şi un pistol cu muniţia aferentă, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Două arme letale şi mai multe cartuşe, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsite în casa unui român. Sursa foto: freepik.com

La data de 31 mai 2023, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Brâncoveneşti, împreună cu Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, au pus în executare, în Mureş, patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

'În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate o carabină (armă letală) de provenienţă militară, 34 de cartuşe aferente armei menţionate, un pistol letal de calibru 9 mm, de provenienţă militară, precum şi 4 cartuşe aferente pistolului (arme provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial), fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a mai fost identificat un cartuş ce provenea tot din timpul celui de-al Doilea Război Mondial', a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

În urma probatoriului administrat un bărbat de 53 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, a precizat IPJ Mureş. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

 

Vezi și: Peste 90 de kilograme de droguri, confiscate de poliţiştii români. Cea mai mare captură este de cannabis

 

Peste 90 de kilograme de droguri au fost confiscate în urma activităţilor desfăşurate, de pe 12 mai până joi, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Cele 45 de acţiuni operative au fost derulate de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Au fost efectuate 388 de percheziţii domiciliare şi 16 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 563 de persoane. Au fost emise 117 ordonanţe de reţinere şi 25 de mandate de arestare preventivă, iar faţă de 39 de persoane a fost luată măsura controlului judiciar. Mare parte din activităţi au fost desfăşurate joi, iar instanţele nu s-a pronunţat cu privire la toate măsurile preventive.

De asemenea, au fost indisponibilizate 45.077 kilograme de canabis, 703 grame de cocaină, 12.351 kilograme de droguri sintetice, 31.605 kilograme de alte substanţe cu efect psihoactiv, 7.106 kilograme de substanţă vegetală, 329 de doze droguri, 84 de grindere, 51 de cântare de precizie, 945 de comprimate şi 4 instalaţii pentru culturi de canabis.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel