Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump: „Vom ajunge la un al treilea război mondial”. Fostul președinte acuză administrația Biden că spune ce nu trebuie Rusiei
WhatsApp
Donald Trump susține că lumea va ajunge la un al treilea război mondial, dacă Statele Unite nu vor cere imediat negocieri între Rusia și Ucraina. Fostul președinte american a acuzat indirect administrația Biden pentru modul în care gestionează problema.

„Trebuie să cerem negocieri imediate pentru încheierea pașnică a războiului din Ucraina, altfel vom ajunge la un al treilea război mondial, care va fi ca niciun alt război de până acum. Nu vom fi avut niciodată un asemenea război. Iar acest lucru este din cauza oamenilor proști care nu au habar. Și este, de asemenea, din cauza tipului de arme care este disponibil astăzi”, a declarat Donald Trump.

Donald Trump a criticat Statele Unite pentru că „au transmis lucruri greșite” Rusiei, după declarațiile președintelui Joe Biden despre „pericolul Armagheddonului”, pe fondul amenințărilor nucleare ale președintelui Vladimir Putin, scrie Digi24.

 

Joe Biden, un avertisment dur

 

Preşedintele american Joe Biden a apreciat, vineri, că ameninţările ruse de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericol de „Armageddon” pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, în plină desfăşurare a Războiului Rece.

Este un avertisment dur cu privire la pericolele din spatele amenințărilor nucleare ale lui Vladimir Putin, în timp ce Moscova continuă să se confrunte cu eșecuri militare în Ucraina.

 

Armata ucraineană afirmă că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa

 

Armata ucraineană a afirmat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, informează AFP şi Reuters.

„În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană”, a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat „drone de luptă”.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

Radioul public ucrainean a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre. Puţin mai târziu, poliţia ucraineană a anunţat că cel puţin 5 persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite în seria de bombardamente care a lovit Kievul luni dimineaţa, potrivit unui prim bilanţ.

„În acest stadiu, se cunoaşte că sunt cinci morţi şi 12 răniţi”, a informat poliţia ucraineană pe Facebook, precizând că „majoritatea bombardamentelor” au avut loc în „centrul capitalei” ucrainene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel