Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump susține că a primit amenințări de asasinat din partea Iranului: „Sunt vizat de atacuri reale și specifice”
WhatsApp
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite și actual candidat republican pentru un nou mandat la Casa Albă, a declarat că se confruntă cu „amenințări reale și specifice” din partea Iranului, care ar încerca activ să îl asasineze. 
 Donald Trump susține că a primit amenințări de asasinat din partea Iranului: „Sunt vizat de atacuri reale și specifice”

Echipa sa de campanie a confirmat că aceste avertizări provin din surse ale serviciilor de informații americane, potrivit agențiilor de presă internaționale, citate de Agerpres, conform Antena 3 CNN.

Steven Cheung, directorul de comunicare al campaniei lui Trump, a anunțat într-un comunicat emis marți că fostul președinte a fost informat de către agențiile de informații despre existența acestor amenințări.

„Președintele Trump a fost informat mai devreme, în cursul acestei zile, de agențiile de informații că există amenințări reale și specifice din partea Iranului de a-l asasina, cu scopul de a destabiliza și de a semăna haos în Statele Unite”, a declarat Cheung.

Campania lui Trump a explicat că atacurile coordonate împotriva fostului președinte s-au intensificat în ultimele luni. În acest context, autoritățile din SUA colaborează pentru a asigura protecția lui Trump și pentru a preveni orice ingerință în viitoarele alegeri prezidențiale. Totuși, echipa sa de campanie nu a oferit detalii suplimentare despre natura acestor amenințări.

 

„Iranul face să planeze mari amenințări asupra vieții mele”

 

Declarațiile lui Trump vin pe fondul tensiunilor internaționale crescânde, în special în Orientul Mijlociu, unde conflictele dintre Israel și Hezbollah, organizație susținută de Iran, amenință să escaladeze într-un război regional. Miercuri, Trump a folosit rețeaua sa socială, Truth Social, pentru a denunța „mari amenințări” împotriva vieții sale din partea Iranului.

„Iranul face să planeze mari amenințări asupra vieții mele. Întreaga armată americană observă și așteaptă”, a scris fostul președinte, adăugând că este înconjurat de „oameni, puști și arme cum nu s-au mai văzut”.

În ciuda acuzațiilor aduse de Trump, Iranul a negat categoric orice implicare în comploturi de asasinat. Pe 13 iulie, la un miting din Pennsylvania, un bărbat înarmat a deschis focul, omorând o persoană și rănindu-l pe candidatul republican, ceea ce a dus la sporirea măsurilor de securitate din jurul lui Trump. Presa americană a relatat ulterior că autoritățile au primit informații despre un presupus complot iranian împotriva fostului președinte.

Trump a avertizat că, dacă ar fi asasinat, ar considera acest act un motiv pentru o ripostă severă din partea Statelor Unite.

„Dacă președintele Trump este asasinat, sper ca America să radă Iranul de pe suprafața Pământului”, a spus el, sugerând că orice altă reacție ar fi percepută drept o slăbiciune a liderilor americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel