Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doliu în Italia: Cine sunt cei doi carabinieri care au murit în accidentul cumplit din Campagna
WhatsApp
Doi carabinieri au pierit într-un accident cumplit de circulație în Campagna, într-un caz a emoționat întreaga Italie. Cei doi polițiști erau extrem de tineri. Aveau doar 25, respectiv 27 de ani.  
Cei doi carabinieri au pierit în accident (Foto: Corriere della Sera)

Grav accident de circulație petrecut noaptea trecută în provincia Salerno, pe drumul național 91. O mașină de patrulare a Carabinierilor și alte două vehicule au fost implicate într-o coliziune puternică. În urma impactului, doi polițiști au suferit leziuni grave și au pierit. Cei doi carabinieri decedați aveau vârstele de 25 și, respectiv, 27 de ani și erau în serviciul companiei din Eboli. Incidentul s-a soldat și cu rănirea gravă a unui al treilea carabinier, care este internat în stare gravă. De asemenea, alte trei persoane din Battipaglia, Eboli și Oliveto Citra au fost rănite în accident.

Potrivit informațiilor preliminare, mașina de patrulare era angajată în activități de control rutier, când un Range Rover alb, intrând pe șosea dintr-o stradă secundară în sens opus, ar fi lovit vehiculul carabinierilor, provocând tragedia. Range Rover-ul ar fi continuat cursa nebună și a lovit un Fiat Punto condus de o femeie de 75 de ani, care este și ea internată în stare gravă la spitalul din Battipaglia.

Conducătoarea Range Rover-ului, în vârstă de 31 de ani și pasagera acesteia, în vârstă de 18 ani, au fost transportate la spitalul din Oliveto Citra.

La locul accidentului au intervenit șase ambulanțe, iar personalul medical a acordat primul ajutor răniților înainte de a-i transporta la spital pentru îngrijiri. Trupurile celor doi carabinieri decedați au fost deja eliberate și vor fi transferate în Puglia, unde vor fi oficiate funeraliile.

Reacții de profundă tristețe și condoleanțe au venit din partea mai multor oficialități. Președintele Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana, și președintele Senatului, Ignazio La Russa, și-au exprimat compasiunea față de familiile celor decedați și le-au urat celor răniți o recuperare rapidă, potrivit cotidianului 

De asemenea, primarul orașului Campagna, Biagio Luongo, a exprimat durerea profundă a comunității locale și a anunțat pregătirea unei coroane de flori în memoria celor doi carabinieri.

Ministrul de Interne, Matteo Piantedosi, a transmis de asemenea condoleanțe familiilor și colegilor celor decedați și a urat o recuperare rapidă celui rănit.

Cine sunt cei doi carabinieri care au pierit 

 

Doi tineri carabinieri, Francesco Ferraro și Francesco Pastore, cu vârstele de 27 și, respectiv, 25 de ani, și-au găsit sfârșitul în accidentul tragic de mașină din Campagna.

Ambii tineri aveau de mult timp aspirații de a face parte din forțele de ordine. Pastore originar din Manfredonia, provincia Foggia, s-a alăturat poliției, urmând exemplul tatălui său care lucra în cadrul nucleului Radiomobile al Compagniei din San Giovanni Rotondo, după ce devenise geometru.

Chiar și după ce a fost transferat în Campania, el își vizita familia ori de câte ori avea ocazia.

Celălalt tânăr, Ferraro, în vârstă de 27 de ani, născut în Montesano Salentino, provincia Lecce, și-a îndeplinit visul de a deveni carabinier.

Tragedia care i-a luat pe cei doi tineri a lăsat o comunitate întreagă în stare de șoc și tristețe. 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel