Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doliu în Franța: Emmanuel Macron omagiază moartea legendarului actor Alain Delon
WhatsApp
Președintele Franței a adus un omagiu profund actorului Alain Delon, care a decedat astăzi - 18 august, la vârsta de 88 de ani. 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a adus duminică un omagiu actorului Alain Delon, care a decedat la vârsta de 88 de ani. Macron a descris pe platforma X impactul pe care Delon l-a avut asupra cinematografiei, lăudând „rolurile legendare” ale actorului, care „a făcut oamenii să viseze”. '

'Mr. Klein şi Rocco, Ghepardul şi Samuraiul, Alain Delon a dat viaţă unor roluri legendare şi a făcut oamenii să viseze. Şi-a împrumutat chipul de neuitat pentru a ne bulversa vieţile'', a scris pe platforma X preşedintele francez. ''Melancolic, popular, secret, a fost mai mult decât un star: un monument francez'', a adăugat preşedintele.

Actrița italiană Claudia Cardinale, care a jucat alături de Delon în filmul „Ghepardul”, a exprimat profunda tristețe la aflarea veștii despre dispariția acestuia. „Balul s-a terminat. Tancredi merge să danseze cu stelele...”, a scris Cardinale într-un mesaj trimis AFP, evocând personajul interpretat de Delon în filmul din 1963 regizat de Luchino Visconti. „Mi se cere să exprim în cuvinte... dar tristețea este mult prea intensă. Mă alătur durerii copiilor săi, apropiaților și fanilor”, a adăugat ea. Cardinale a încheiat mesajul cu „Per sempre tua (A ta pentru totdeauna), Angelica”, referindu-se la personajul ei din același film, distins cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes.

”Credeam că e nemuritor” 

 

Decesul lui Alain Delon a fost anunțat duminică de cei trei copii ai săi, Alain Fabien, Anouchka și Anthony, într-un comunicat comun. „Anunțăm cu imensă tristețe moartea tatălui nostru. S-a stins în pace în locuința sa din Douchy, înconjurat de copii și apropiați”, se menționează în comunicat. Potrivit unui dintre fiii săi, Anthony, actorul, care suferea de limfom, a decedat în jurul orei 3:00, scrie Agerpres. 

Fostul ministru al Culturii, Rachida Dati, a scris pe platforma X că „Alain Delon nu mai este. Credeam că este nemuritor și că are mai multe vieți”. Dati a adăugat că „Franța a rămas orfană de cea mai frumoasă întrupare a sa pe ecran”.

Alain Delon a fost unul dintre cei mai emblematici și influenți actori ai cinematografiei europene, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă în filmele de artă și de gen din anii '60 și '70. Născut la Sceaux, Franța, Delon a devenit faimos pentru frumusețea sa răpitoare și pentru prezența sa magnetică pe ecran.

Delon și-a început cariera în anii '50, dar a câștigat recunoaștere internațională în anii '60. A colaborat cu regizori renumiți și a interpretat roluri memorabile în filme de mare succes. Printre cele mai notabile filme ale sale se numără „Rocco și frații săi” (1960), regizat de Luchino Visconti, în care a jucat rolul unui boxer italian. „Ghepardul” (1963), tot în regia lui Visconti, este considerat un clasic al cinematografiei, iar Delon a fost apreciat pentru interpretarea sa în rolul Tancredi. Alte filme importante includ „Le Samouraï” (1967), regizat de Jean-Pierre Melville, și „Monsieur Klein” (1976), regizat de Joseph Losey.

Alain Delon a primit multiple premii și distincții pentru contribuția sa la cinematografie, inclusiv premiul César pentru întreaga carieră. A fost apreciat nu doar pentru aspectul său fizic, ci și pentru versatilitatea sa actoricească și pentru abilitățile de interpretare într-o gamă variată de roluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel