Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români și patru cetățeni străini căutați în Europa au fost arestați în Italia
WhatsApp
Poliția de stat din Veneția a arestat recent cinci cetățeni străini și un român, toți căutați la nivel european pentru diverse infracțiuni. 
Doi români și patru cetățeni străini căutați în Europa au fost arestați în Italia

Arestările au fost efectuate de ofițerii secției de poliție din Jesolo, care au executat ordine de reținere emise de instanțe europene.  Aceste acțiuni au avut loc în cadrul unor operațiuni coordonate și bine planificate, menite să aducă în fața justiției persoane condamnate pentru infracțiuni grave.

 

Român condamnat pentru infracțiuni contra proprietății

 

Într-o primă operațiune, polițiștii din Jesolo au localizat un cetățean român într-o tabără din oraș. Acesta era căutat în baza unei ordonanțe de reținere emise de Tribunalul din Milano, având de executat o pedeapsă reziduală de peste cinci luni pentru infracțiuni contra proprietății.

Reținerea sa a fost realizată fără incidente, polițiștii acționând rapid și eficient pentru a-l captura, conform presei străine.

 

Cetățean bielorus ascuns în oraș

 

Într-o altă acțiune de succes, polițiștii au reușit să depisteze un cetățean bielorus care se ascundea în Jesolo. Acesta era căutat de autoritățile din Belarus pentru evaziune fiscală, fiind condamnat la șapte ani de închisoare.

Identificarea și reținerea sa au fost posibile datorită unei colaborări strânse cu autoritățile internaționale, care au furnizat informații esențiale privind locația sa.

 

German căutat pentru fraudă

 

Un alt succes al polițiștilor din Jesolo a fost arestarea unui cetățean german în vârstă de 40 de ani, găsit într-un camping de pe coastă. Bărbatul era căutat pentru fraudă și avea de executat o pedeapsă de opt luni de închisoare.

Acțiunea rapidă a polițiștilor a permis capturarea sa înainte ca acesta să aibă posibilitatea de a se ascunde din nou.

 

Român condamnat pentru trafic de droguri

 

În cadrul unei alte operațiuni, polițiștii au arestat un al doilea cetățean român, care se afla într-o unitate de cazare de pe coasta Jesolo. Acesta fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru deținere și trafic de droguri.

Polițiștii au reușit să-l captureze în urma unor investigații amănunțite care au dezvăluit locația sa exactă.

 

Femei nomadă cu numeroase condamnări

 

În cele din urmă, marți, 16 iulie, polițiștii au reținut două femei care se plimbau în mod suspect în apropiere de Viale Venezia. Cele două, de etnie nomadă, aveau numeroase condamnări anterioare pentru infracțiuni împotriva proprietății.

Una dintre femei, adultă, avea un mandat european de arestare emis de autoritățile croate și era condamnată la cinci ani de închisoare. Ea a fost dusă la închisoarea pentru femei Giudecca. Cealaltă femeie, o minoră, a fost plasată într-o unitate securizată, urmând a fi supusă unor proceduri speciale datorită vârstei sale.

Toate persoanele arestate au fost transferate la închisoarea Santa Maria Maggiore din Veneția pentru executarea mandatelor de arestare emise pe numele lor. Aceste acțiuni demonstrează angajamentul ferm al polițiștilor din Jesolo de a asigura respectarea legii și de a coopera eficient cu autoritățile internaționale pentru a combate criminalitatea transfrontalieră.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel