Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, răniți într-un scandal, produs sâmbătă seara, la Toplița. Polițiștii și jandarmii, chemați să aplaneze conflictul
WhatsApp
Poliţiştii şi jandarmii harghiteni au intervenit, sâmbătă seara, pentru aplanarea unui scandal care a avut loc în municipiul Topliţa şi în urma căruia două persoane au fost rănite.
Recompensă de 10.000 euro pentru un bărbat dispărut fără urmă din Vălcea

Potrivit informaţiilor furnizate duminică de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, la scandal au participat mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani.

"Din primele date şi indicii obţinute de poliţişti, s-a constatat faptul că între un grup de patru de tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, din localitate şi doi bărbaţi, de 31 şi 39 de ani, s-a iscat un conflict spontan din cauza unor neînţelegeri, ce urmează să fie clarificate. Cei implicaţi şi-au aplicat mai multe lovituri unii altora cu pumnii şi picioarele. În urma evenimentului cei doi bărbaţi au suferit leziuni, fiind transportaţi la Spitalul din Municipiul Topliţa pentru îngrijiri", precizează IPJ Harghita.

Pentru aplanarea conflictului a intervenit o echipă operativă complexă, formată din poliţişti şi jandarmi. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi dispunerii măsurilor legale ce se impun", se mai arată în informarea IPJ Harghita. 

 

Percheziţii în șapte judeţe privind adeverinţe de vaccinare anti-COVID false. Sunt cercetați 95 de români

 

Un număr de 56 de percheziţii au aut loc, joi dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals, transmite Agerpres.

Potrivit IGPR, poliţiştii din Mehedinţi, în colaborare cu poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, cu sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals.

Activităţile se desfăşoară în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

 

Percheziţii în șapte judeţe privind adeverinţe de vaccinare anti-COVID false. Sunt cercetați 95 de români



Din cercetări a reieşit că, în perioada mai - iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi ar fi modificat datele informatice, în sensul că ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare.

Totodată, în această cauză se efectuează cercetări şi faţă de 95 de persoane, beneficiari ai adeverinţelor false de vaccinare şi complicii bărbatului, dintre care 4 persoane cercetate sub control judiciar.

Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale. Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi, precum şi al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel