Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, prinși în Germania cu 88.000 de euro în mașină. Polițiștii n-au stat la discuții și le-au confiscat toți banii
WhatsApp
Doi români au fost opriți de poliție în Germania și au rămas fără cei 88.000 de euro pe care îi ascundeau în mașină.     
Cei doi români transportau banii într-o geantă (Foto: presseportal.de)

Doi români cu vârste de 31 și 44 de ani au fost opriți și percheziționați marți, 4 iunie 2024, de poliția germană pe autostrada BAB 4, în zona de odihnă Aachen Land, imediat după ce au traversat granița dintre Olanda și Germania.

În urma perchezițiilor, autoritățile au descoperit asupra lor o sumă impresionantă de 88.000 de euro, a cărei origine nu a putut fi justificată la momentul controlului. Polițiștii le-au cerut celor doi români să declare dacă transportă sume mari de bani, însă aceștia au negat.

Cu toate acestea, o inspecție detaliată a scos la iveală mai multe pachete de bani într-o geantă de umăr, potrivit unui comunicat al Poliției Germane. 

O sumă considerabilă de bani a fost descoperită și asupra unui alt pasager din vehiculul respectiv, poliția confiscând în total 88.000 de euro. 

Autoritățile i-au interogat pe cei doi bărbați cu privire la proveniența și destinația banilor, dar în lipsa unor explicații convingătoare, au inițiat un proces de verificare a originii fondurilor. Banii au fost confiscați ca parte a acestui proces administrativ, iar cei doi români s-au ales cu o procedură de sancționare pentru nedeclararea sumei de bani, conform legislației în vigoare.

Cazul a fost predat Grupului Comun de Investigații Financiare al Oficiului Vamal din Essen și al Poliției Criminale din Renania de Nord-Westfalia (LKA NRW). Investigațiile sunt în curs pentru a stabili cu exactitate sursa banilor.

După finalizarea procedurilor inițiale, celor doi români li s-a permis să-și continue călătoria.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel