Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români din Italia au pus la punct o escrocherie online: au vândut un lot de pantofi inexistenți, apoi au dispărut cu banii
WhatsApp
Un român de 46 de ani și o tânără de 26 de ani, ambii rezidenți în provincia Florența, sunt cercetați de polițiști, acuzați de escrocherie.
Doi români din Italia au pus la punct o escrocherie online, au vândut un lot de pantofi inexistenți, apoi au dispărut cu banii.Sursa foto: freepik.com

Cei doi au primit de la femeie 3.500 de euro pentru furnizarea unui lot de pantof vânduți online și apoi au dispărut. Ulterior, au avut de-a face cu poliția care le-a dat de urmă. 

La finalul cercetărilor, un român de 46 de ani și o tânără de 26 de ani, ambii rezidenți în provincia Florența,  au fost trimiși în judecată și au ajuns în instanță să răspundă pentru infracțiunea de înșelăciune calificată, scrie ilrestodelcarlino.it.

La finalul procesului, bărbatul a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare, iar tânăra la un an și opt luni de închisoare. Carabinierii au finalizat ancheta pe care au desfășurat-o tot cu ajutorul înregistrărilor telefonice și a documentației bancare.

Totul a început când o femeie din Montegranaro a cumpărat un lot de pantofi de pe un site la prețul de 3.500 de euro, o cifră aparent foarte convenabilă în raport cu prețurile actuale ale pieței. După o negociere prelungită cu vânzătorii, care a avut loc prin e-mail și contacte telefonice, femeia a fost indusă să plătească suma de 3.500 de euro într-un cont IBAN indicat de vânzători.

 

Cumpărătorul a așteptat în zadar marfa pe care plătise 3.500 de euro

 

După efectuarea tranzacției bancare, cumpărătorul a așteptat vreo două săptămâni marfa. A încercat să ia legătura cu vânzătorii care între timp au scos anunțul de pe site, dezactivând și e-mailul și numărul de telefon.

Cumpărătoarea a semnalat astfel escrocheria la poliția din Montegranaro. Și astfel carabinierii, de comun acord cu autoritățile judiciare, au demarat o investigație aprofundată, care a permis demascarea celor doi infractori. Ambii au fost sesizați la Parchetul Fermo pentru fraudă de conspirație.

Polițiștii atrag atenția la reclamele cu prețuri deosebit de avantajoase, în spatele cărora s-ar putea ascunde adevărate asociații criminale dedicate escrocheriilor și primirii de obiecte furate.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel