Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, condamnați la închisoare în Franța: Au fost prinși transportând droguri cinci milioane de euro
WhatsApp
Ștefan B., de 35 de ani, și Ionel F. de, 31 de ani, doi șoferi români de camion au fost condamnați la închisoare pentru transport de cocaină la începutul lunii aprilie. Cei doi au fost prinși în portul Calais cu droguri de aproape cinci milioane de lei.

Pe 24 aprilie, instanța judecătorească i-a judecat pe Ștefan B, de 35 de ani, și Ionel F., de 31 de ani, doi șoferi români de camion.

Aceștia au fost acuzați că au transportat și au încercat să exporte în Anglia 120 de kilograme de cocaină, reprezentând suma de 4.805.960 de euro. Faptele au avut loc la terminalul Coquelles pe 10 aprilie, în jurul orei 14.00.

Vameșii francezi au decis să verifice camionul celor doi români. Tractorul era înmatriculat în România, iar remorca în Belgia. Pe Convenția privind contractul de transport rutier internațional de mărfuri (CMR), a fost constatat transportul a nouă paleți de marfă poștală.

Trei ani de închisoare pentru doi români prinși cu droguri în loc de corespondență 

 

Vameșii au găsit trei lăzi de plastic în care se aflau pungi de supermarket, care conțineau colete de cocaină, 108 în total. Ștefan B. și Ionel F. nu au putut prezenta nicio dovadă de transport. Aceștia au declarat că au preluat remorca în Belgia la cererea șefului lor, dar că nu au fost prezenți la încărcarea acesteia.

Cazierul lor judiciar era curat. Avocatul Philippe Robert a declarat că aceasta este o poveste foarte tristă pentru clienții săi, dar că este necesar să se judece pe baza unor fapte concrete și nu a obișnuinței. Pentru el, dosarul este incomplet și ar fi fost de preferat să se ceară continuarea anchetei.

Ștefan B. și Ionel F. au fost condamnați la trei ani de închisoare cu detenție în formă continuată și vor trebui să plătească administrației vamale suma de 48.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel