Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, bunică și nepot, vor susține examenul de bacalaureat împreună în Italia
WhatsApp
„Vom reuși, împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna", acestea sunt cuvintele care îi unesc pe Sebastian Nechita Florin și pe bunica sa, Negru Maricica, în drumul lor comun spre absolvirea liceului "Galileo Galilei" din Salerno. Sebastian, un tânăr de 18 ani, și Maricica, în vârstă de 57 de ani, trăiesc o poveste unică și au dat împreună bacalaureatul.
Foto: Sebastian și Maricica / Sursă: ilmattino.it

În această dimineață, cei doi au susținut prima probă a examenului de bacalaureat. Povestea lor a început cu ani în urmă, când Maricica, venită în Italia acum mai bine de douăzeci de ani, a decis să își completeze studiile.

"Am avut multe meserii, croitoreasă la vârsta de opt ani, bonă, asistent social. A fost o viață obositoare, plină de experiență", povestește bunica, cu tristețe că nu a avut posibilitatea să își facă studiile la timp. Însă înscrierea la același liceu cu nepotul ei și la aceeași comisie de examinare a fost o coincidență fericită care i-a unit și mai mult.

 

Sebastian și bunica sa au fost colegi de bancă

 

"Nepotul meu a făcut școala primară la școala Matteo Mari. Ne-am înscris din pură coincidență la Galilei. Mai întâi el, apoi eu, câteva zile mai târziu. Am fost încântată.", spune femeia.

Sebastian și Maricica au învățat împreună zi și noapte în ultimul an de liceu.

"Petreceam cea mai mare parte a timpului împreună, învățând", povestește Sebastian. "Locuiesc la bunica mea și a fost o experiență unică, pentru că ne-am întărit reciproc în momentele de oboseală și dificultăți."

Întotdeauna au fost susținuți de profesorii lor, inclusiv de Vincenzo Mattei, care mărturisește că legătura lor este unică: "Nu în fiecare zi vezi bunica și nepotul mergând împreună la școală."

 

Sebastian visează să lucreze în domeniul construcțiilor

 

"Materia mea preferată este topografia", mărturisește tânărul. "Bunica mea m-a ajutat să trec prin școală. Eu eram cel care o consola când aveam dificultăți, dar de fapt ea a fost cea care m-a încurajat cu adevărat.", mai spune tânărul.

Maricica, cu 57 de ani de viață plini de experiență, și-a crescut cele două fiice, dar nu a reușit niciodată să termine liceul. "Pentru mine, diploma are gustul unei împliniri complete și personale", spune ea, conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel