Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români au încercat să jefuiască un cuplu de bătrâni, cu două insigne false de polițiști
WhatsApp
Poliția a reușit să prindă doi români care au jefuit un cuplu de bătrâni folosind identități false de membri ai forțelor de ordine. 
Doi români au încercat să jefuiască un cuplu de bătrâni, cu două insigne false de polițiști

Primul jaf s-a petrecut pe 30 mai anul trecut, când cei doi bărbați au abordat un turist pe Via Principe Amedeo, arătându-i portofelele și pretinzând că sunt ofițeri de poliție, conform presei italiene.

Investigația a început după ce ofițerii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate la intrarea unui imobil din zona respectivă. În imagini, se vedea clar cum cei doi bărbați abordau turistul, folosind insigne false pentru a se legitima și a-i câștiga încrederea înainte de a-l jefui.

Zilele trecute, în timpul unui serviciu specific pe Via Principe Amedeo, polițiștii i-au recunoscut pe cei doi suspecți din imaginile de supraveghere și au început să-i urmărească discret. Cei doi români, în vârstă de 52 și 63 de ani, au fost observați discutând în mod pretențios cu trecătorii, probabil pentru a obține informații de la aceștia. La scurt timp, pe Via Volturno, cei doi au identificat un cuplu de bătrâni și au început să-l urmărească, abordându-i în Piazza della Repubblica.

 

Românii au fost prinși în flagrant

 

În timpul conversației cu bătrânii, unul dintre suspecți a scos din nou portofelul, pretinzând că își arată legitimația. Anchetatorii, familiarizați cu acest "modus operandi", au intervenit imediat, reușind să-i prindă pe suspecți în flagrant. În posesia lor au fost găsite două insigne false cu mențiunea "Guardia Urbana Barcelona".

Cei doi bărbați au fost reținuți și conduși la sediul secției de poliție, unde au fost identificați ca fiind cetățeni români. Ei sunt acum acuzați de deținere de legitimații false și jefuirea mai multor persoane.

Autoritatea Judiciară a validat arestările la solicitarea Parchetului, dar suspecții sunt prezumați nevinovați până la o eventuală constatare definitivă a vinovăției lor, printr-o sentință irevocabilă. Investigația este încă în curs, iar poliția continuă să adune dovezi pentru a consolida cazul împotriva celor doi.

Poliția îndeamnă cetățenii să fie atenți și să raporteze orice activitate suspectă pentru a ajuta la menținerea siguranței publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel