Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români au furat echipamente specializată în anestezie dentară în valoare de 300.000 de euro din Franța
WhatsApp
Situată în Mazière-en-Mauges, Dental Hitec a fost victima a doi români care au dat un jaf de proporții. Poliția din Cholet a reușit să identifice vehiculul hoților și să îi aresteze. Echipamentul a fost recuperat și returnat.
Doi români au furtat echipamente specializată în anestezie dentară în valoare de 300.000 de euro din Franța / Foto: Unsplash

Dental Hitec, o societate specializată în echipamente de anestezie dentară de ultimă generație din Mazières-en-Mauges, Maine-et-Loire, fusese deja victima unui prim furt la 23 august anul trecut, în valoare de 480.000 de euro daune și, trei luni mai târziu, a unei tentative de furt, însă hoții au fost puși pe fugă de o alarmă.

În noaptea de 14 spre 15 mai anul acesta, cei doi români care au atacat societatea au reușit să intre și să plece cu un lot important de echipamente de înaltă tehnologie.

Denthal Hitec este specializată în domeniul anesteziei dentare și, în special, în stilouri anestezice, dispozitive pe care chirurgii stomatologi le folosesc pentru a injecta o doză de anestezic în gingiile sau în obrajii pacienților lor.

Doi români arestați dup două jafuri în valoare de 480.000 și 300.00 de euro

 

La 15 mai, potrivit procuraturii din Angers, au fost furate peste o sută de cutii de produse, în valoare totală de 300.000 de euro, fără a include daunele provocate în timpul spargerii și consecințele ulterioare asupra activității societății.

Potrivit anchetatorilor, cei doi români au legătură cu cele două tentative comise în august și noiembrie anul trecut.

Brigada de cercetare a jandarmeriei din Cholet a reușit să identifice vehiculul hoților și să îl localizeze în regiunea Aisne din Franța imediat ce au fost stabilite faptele.

"Brigada de cercetare a jandarmeriei din Cholet a apelat de urgență la polițiștii de la postul de poliție din Saint-Quentin, potrivit Parchetului din Angers, care au procedat la arestarea, în seara zilei de 15 mai, a doi dintre făptași, de naționalitate română, în vârstă de 42 și 47 de ani. Unul dintre cei doi este cunoscut în Franța și în Germania pentru fapte similare comise sub diverse pseudonime (identități false).”, conform presei franceze.

Echipamentul a fost recuperat și returnat 

 

Toată prada furată în noaptea de 14-15 mai a fost returnată companiei. Cele două persoane de naționaliatte română arestate au fost acuzate de furt organizat.

Furtul de echipamente medicale dentare prezintă în mod clar interes pentru rețelele de revânzare.

Acest caz nu este primul de acest fel în Franța. Alte furturi de acest tip au fost raportate în trecut. În regiunea pariziană, un bărbat a fost arestat în urmă cu câțiva ani pentru furturi din mai multe cabinete stomatologice, ale căror echipamente le-a revândut în Africa de Nord.

În iunie 2022, un cabinet stomatologic din regiunea Loire-et-Cher a fost "vizitat". Au fost furate echipamente în valoare de 300.000 de euro. Cu toate acestea, după ce fuseseră deja victimele unui prim furt, proprietarii își echipaseră echipamentele cu GPS, permițând astfel jandarmilor să îi localizeze rapid pe hoți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel