Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români au fost arestați în America pentru vânzarea de aur fals la o benzinărie. Iată dialogul cu poliția
WhatsApp
Doi cetățeni români, activi pe platforma TikTok, au fost arestați recent în Statele Unite după ce au fost acuzați de vânzarea de bijuterii false la o benzinărie dintr-un stat american.
Foto: TikTok

Cei doi bărbați, aparent implicați în „experimente sociale” pentru a genera conținut pe rețelele de socializare, încercau să vândă coliere de aur fals unor persoane neavizate, ceea ce a atras atenția autorităților locale.

Incidentul a avut loc în parcarea unei benzinării, unde suspecții încercau să vândă bijuterii din aur, pretinzând că sunt în nevoie urgentă de bani. Polițiștii au intervenit și au reușit să-i prindă pe cei doi indivizi în flagrant delict.

 

Dialogul dintre poliție și unul dintre suspecți

 

Unul dintre români a încercat să explice situația într-o conversație bizară cu poliția, susținând că este doar un „Tiktoker” care se află în SUA pentru a face „experimente sociale”. Întrebat de ofițeri ce face în America, bărbatul a declarat: „Doar călătoresc, sunt un Tiktoker. Fac niște experimente sociale. Nu am nimic cu mine.”

Când a fost întrebat despre destinația lor, Românul a răspuns: „Nu știu drumul, dacă v-aș spune ceva ar fi greșit, pentru că nu știu unde merg. V-am spus că șoferul meu știe, eu nu știu să călătoresc pe GPS.”

Polițistul a insistat: „Deci nu știi încotro vă îndreptați?”

Românul: „Nu știu. Șoferul meu știe.”

Polițistul: „De ce nu îți spune șoferul unde mergeți?”

Românul: „Eu nu-l întreb pentru că el călătorește în mod normal acum. Noi nu suntem oameni periculoși. Nu cauzăm probleme, nu avem arme sau cuțite, nu avem nimic periculos în mașină. Puteți să-mi verificați mașina, vă rog, este în regulă. Mă puteți verifica pe mine, mașina mea. Nu am nimic de rănit.” 

 

Românii nu aveau niciun loc de muncă în America

 

Conversația a continuat cu ofițerul de poliție întrebând despre perioada pe care cei doi frați români au petrecut-o în Statele Unite și despre activitățile lor economice. „De cât timp ești în SUA?” a întrebat polițistul, iar suspectul a răspuns: „De un an.”

Când a fost întrebat dacă a lucrat de când a sosit în SUA, acesta a admis că nu are un loc de muncă legal: „Nu, lucrez din când în când, dar nu pe hârtie.”

Suspectul a oferit și detalii despre modul în care își câștigă banii, afirmând că a venit în SUA cu o sumă de bani: „Cum îți câștigi banii?” l-a întrebat ofițerul, la care bărbatul a răspuns: „Am venit cu niște bani, știi că nu pot veni fără ei.”

În final, întrebat despre colierul pe care încercase să-l vândă, bărbatul a recunoscut în cele din urmă că era fals, spunând: „Colierul pe care îl ai la gât este din aur? Nu, este fals.”

Această discuție a subliniat și mai mult suspiciunile poliției. Ambii bărbați au fost acuzați de fraudă, încercând să înșele clienții benzinăriei cu bijuterii false. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedepse severe, inclusiv deportarea din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel