Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români au fost arestați în Spania pentru extorcarea unui consilier financiar sub amenințarea cu moartea. I-au cerut 180.000 de euro
WhatsApp
Poliția Națională a reținut cinci bărbați de naționalitate română și spaniolă, suspectați de implicare într-o schemă de extorcare, detenție ilegală, amenințări și furt de mașini. Arestările au avut loc în regiunile Murcia și Valencia, în urma unei anchete complexe desfășurate de autoritățile locale.
Doi români au fost arestați în Spania pentru extorcarea unui consilier financiar sub amenințarea cu moartea. I-au cerut 180 de mii de euro / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Conform declarațiilor oferite de subinspectorul Diego Seral, purtător de cuvânt al Poliției Naționale din Murcia, victimele acestui caz includ un consilier financiar care a fost forțat sub amenințarea cu moartea să plătească diverse sume de bani.

Incidentul a început în luna august a anului trecut, când principalul suspect s-a întâlnit cu victima și i-a cerut să obțină o finanțare semnificativă de 180.000 de euro pentru companiile sale, conform OndaRegional.

 

Mecanismul șantajului

 

Potrivit anchetatorilor, în momentul în care consilierul a încercat să faciliteze demersurile pentru credit, a fost extorcat în mod agresiv. Cei implicați în schemă i-au solicitat o plată inițială de 60.000 de euro, amenințându-l repetat cu moartea dacă nu se va conforma. Victima a fost constrânsă să ceară ajutor financiar de la rude, o tactică folosită frecvent de grupurile infracționale pentru a obține bani într-un timp cât mai scurt.

Seral a subliniat că grupul era bine organizat și folosea tehnici de intimidare și constrângere pentru a obține sumele cerute.

"A fost o presiune psihologică intensă asupra victimei, care a fost hărțuită și amenințată constant. Aceasta a trăit cu teama că viața îi este în pericol", a precizat subinspectorul în cadrul unei conferințe de presă.

 

Reținerea suspecților

 

Ancheta a fost declanșată după ce victima a reușit să alerteze autoritățile cu privire la situația sa, oferind detalii despre întâlnirile și solicitările financiare la care a fost supus. În urma acestei sesizări, poliția a reușit să identifice și să localizeze suspecții. În coordonare cu autoritățile din Valencia și Murcia, forțele de ordine au desfășurat o serie de raiduri în care au reținut cei cinci bărbați.

Potrivit surselor din cadrul Poliției Naționale, trei dintre cei cinci suspecți au fost încarcerați imediat, în urma deciziei autorității judiciare, fiind acuzați de șantaj, furt de vehicule și amenințări grave. Aceștia rămân în arest preventiv până la finalizarea procesului de investigare.

 

Furtul de mașini și conexiuni criminale

 

Pe lângă extorcare, suspecții sunt investigați și pentru implicarea în furturi de vehicule, o activitate conexă care pare să fi fost parte a strategiei lor criminale. De asemenea, se investighează dacă acest grup are legături cu alte organizații infracționale din regiune, având în vedere nivelul de coordonare și tacticile complexe utilizate.

Poliția continuă să adune dovezi și să desfășoare anchete pentru a clarifica toate detaliile legate de activitatea acestui grup.

 

Impactul asupra victimei

 

Consilierul financiar, a cărui identitate nu a fost făcută publică pentru protecția sa, a fost grav afectat de această experiență. Acesta a fost supus unei presiuni psihologice intense, fiind nevoit să suporte luni de hărțuire și amenințări directe. În ciuda pericolului, victima a reușit să colaboreze cu autoritățile, contribuind decisiv la prinderea suspecților.

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel