Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi fraţi români au recrutat trei tinere cu metoda "loverboy": cei doi, acuzați de trafic de persoane
WhatsApp
Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Galaţi au pus în executare 14 mandate de aducere într-un dosar ce vizează doi fraţi cercetaţi pentru trafic de persoane prin metoda "loverboy", precum şi pentru trafic de droguri.
Doi fraţi români au recrutat trei tinere cu metoda loverboy, Cei doi, acuzați de trafic de persoane. Sursa foto: freepik.com

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, bănuiţii ar fi recrutat trei persoane pe care le-ar fi exploatat sexual în România, dar şi în alte ţări precum Malta, Elveţia sau Austria.

"La data de 23.11.2023, procurorii DIICOT - ST Galaţi împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi, pun în executare un mandat de percheziţie domiciliară în municipiul Galaţi şi 14 mandate de aducere, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de droguri de risc, în formă continuată. Din cercetările efectuate a rezultat că doi făptuitori (fraţi), prin inducere în eroare (metoda loverboy) au recrutat trei persoane vătămate majore, în scopul exploatării sexuale, în diferite locaţii din România, dar şi din Malta, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Spania", precizează comunicatul DIICOT.

 

Frații ar fi câștigat 150.000 de euro



În urma activităţilor infracţionale, cele două persoane vizate de anchetă ar fi obţinut aproximativ 150.000 de euro.

"Sumele obţinute de victime (aproximativ 150.000 euro şi 70.000 lei) au fost însuşite de cei doi făptuitori sprijiniţi de un al treilea făptuitor, cu care se află în relaţii de rudenie. De asemenea, s-a stabilit că pe parcursul anului 2023, doi dintre făptuitori au procurat şi deţinut droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât şi pentru a le oferi cu titlu gratuit", a transmis DIICOT.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT Galaţi. Acţiunea se realizează cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Galaţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, mai menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel