Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi elevi români au câștigat fiecare câte două titluri mondiale. Cîmpeanu: Felicitări pentru rezultatele obținute în numele României
WhatsApp
Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022. Unul dintre ei poate deveni triplu campion mondial în acest an pentru că va participa și la Olimpiada Internațională de Astronomie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Doi elevi români au câștigat fiecare câte două titluri mondiale. Cîmpeanu - Felicitări pentru rezultatele obținute în numele României. Sursa foto- facebook/Sorin Cîmpeanu

Mihai Alexandru Bratu și Vlad Stefan Oros sunt cei doi dubli campioni mondiali în anul 2022. Vlad Stefan Oros poate deveni triplu campion mondial în acest deoarece peste două săptămâni va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Elevii medaliați au fost așteptați la aeroport de Ministrul Cîmpeanu.  

„Felicitări, încă o dată, Mihai, Vlad, Nicoleta și Rareș, pentru rezultatele obținute în numele României la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!!

Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național  «Tudor Vladimirescu»  din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie, unde România a obținut locul 3 mondial.

Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic  «Grigore Moisil»  din Timișoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Fizica, unde România a obținut locul 2 mondial, după China și înaintea SUA. Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național  «Sfântul Sava» , București – Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

Rareș Polenciuc de la Colegiul Național  «Roman Vodă»  din Roman - component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică”, a spus Sprin Cîmpueanu, care i-a mai felicitat pe profesori și părinți. 

“Felicitări părinților și profesorilor din Colegiile  «Tudor Vladimirescu»  din Târgul Jiu, «Grigore Moisil»  din Timișoara,  «Sfântul Sava” din București și «Roman Vodă»  din Roman!

Felicitări profesorilor coordonatori/Team Leaderi, Valentina Cojocaru de la Universitatea București și Paul Helmer de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca - fost component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2016!!!

Mulțumiri pentru importantul sprijin acordat echipei României de Roxana Preda - Universitatea din București și Vlad Neacșu - fost component al lotului României și actual Team Leader al echipei din Hong Kong!“, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

În ordinea punctajelor totale obținute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul întâi a fost ocupat de echipa SUA, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel