Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi culegători de căpșuni români din Germania, închiși pentru 64 de furturi comise pe parcursul a două luni
WhatsApp
Doi români, veniți în Germania pe posturi de culegători de căpșuni, au fost condamnați la patru ani de închisoare pentru 64 de jafuri comise pe parcursul a două luni. 
fotografia are rol ilustrativ

Doi români au fost găsiți vinovați pentru peste 64 de spargeri și furturi comise în depozite și hale din regiunea Kempen, într-un interval de două luni, anul trecut. Sentința pronunțată de instanță i-a condamnat la cincizeci de luni de închisoare, precum și la o amendă în valoare de 4.000 de euro.

Cazul a fost deschis în urma unei anchete declanșate pe 31 august 2023, după ce mai multe materiale de lucru și biciclete electrice au fost furate din grajdurile și șopronurile de grădină de la Hegge din localitatea Weelde, Ravels.

Românii au jefuit mai multe localități din regiunea Kempen 

 

Poliția a obținut imagini de la camerele de supraveghere din zonă, care i-au surprins pe cei doi bărbați în timp ce transportau materialele furate. Mașina în care se aflau, un Peugeot cu plăcuță de înmatriculare olandeză, a fost oprită la Brecht pe 22 septembrie 2023. Conducătorul vehiculului, un român în vârstă de 40 de ani, a fost reținut, iar în mașină s-au găsit obiecte provenite dintr-o serie de furturi comise în aceeași zi, la Vorselaar. Un alt român, în vârstă de 24 de ani, se afla în calitate de pasager în mașină, scrie GBA. 

După investigații suplimentare, s-a descoperit că cei doi suspecți au fost implicați într-un total de 38 de furturi, zece tentative de efracție și 16 furturi obișnuite, desfășurate în perioada 27 iulie - 23 septembrie 2023, afectând nu doar localitatea Ravels, ci și alte localități din regiunea Kempen, printre care Rijkevorsel, Lille, Retie, Kasterlee, Beerse, Malle, Zoersel și Zandhoven.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea și amenda aplicată, pentru unul dintre inculpați, sentința de închisoare a fost suspendată pe o perioadă de zece luni. De asemenea, un al treilea individ din Wuustwezel a primit un ordin de muncă în folosul comunității de 70 de ore, împreună cu o amendă de 2.000 de euro, pentru implicarea sa în mai multe furturi ale românilor. 

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel