Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi ani de când Mihai a fost ucis, într-o parcare din Franţa. Ilie Matei: „Ce s-a schimbat? Atacurile la adresa șoferilor români de TIR, mai frecvente!”
WhatsApp
Se împlinesc doi ani de când Mihai, un şofer român de TIR, a fost ucis, într-o parcare din Franţa, chiar sub ochii îngroziţi ai soţiei, cu care lucra în echipaj. Ilie Matei, Omul șoselelor, unul dintre cei mai cunoscuți șoferi profesioniști din România, a transmis un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.
Doi ani de când Mihai a fost ucis, într-o parcare din Franţa. Ilie Matei: „Ce s-a schimbat? Atacurile la adresa șoferilor români de TIR, mai frecvente!”

„Acest om nu este vreun copil de bani gata care a făcut praf mașina cumpărată de tati omorând vreo 2 oameni pe trecerea de pietoni. Nu este nici vreun influencer, blogger de apartament sau clovn ce își pune făină în cap pentru 2 lei în meciuri oficiale. El este Mihai, Spătaru Mihai! Acum fix 2 ani murea înjunghiat cu lovituri de macetă într-o parcare în Franța și singură lui vină a fost că practică același job că și noi”, scrie Ilie Matei - „Omul șoselelor” pe pagina de Facebook.

Omagiu pentru Mihai, șoferul român ucis în Franța: Cum arată astăzi locul unde a fost masacrat cu sabia, sub ochii soției

 

Ilie Matei: „Ce s-a schimbat de atunci?”

 

„Ce s-a schimbat de atunci? Ei bine, multe! Nu numai că atacurile asupra autotrenurilor pe care le conducem au început să fie mai frecvente, ci și în zone noi, de genul Germaniei, Austriei și mai nou în zonele de frontieră bulgărești, sârbești, românești prin infiltrarea imigranților clandestini în remorcile cu destinația vest Europa. Condițiile devin tot mai precare, spațiile de odihnă tot mai neîngrijite și nesigure, iar singură problemă a organelor de control europene nu pare să fie siguranță șoferilor profesioniști și a mărfurilor, ci că nu efectuezi repausul săptămânal la hotel, că fac șoferii curse mai lungi de 1 lună, că nu merg camioanele la 8 săptămâni spre țară de înregistrare, iar pentru asta se amendează cu mii de euro atât șoferii cât și firmele de transport.

La asta se limitează protecția poliției în transportul de mărfuri, la amenzi din 3-4 cifre iar victimele atât a poliției cât și a hoților suntem noi, aia care facem acest job, așa cum îl făcea și Mihai înainte de a fi răpus lângă camion. Singură chestie care s-a schimbat de la moartea acestui băiat este că a crescut cuantumul de amenzi acordat celor care muncesc pe camioane, în rest, pot fi mutilați, omorâți, jefuiți, nimănui nu îi pasă”.

Franța. Șofer român de TIR, ucis cu sabia sub ochii îngroziți ai soției. Colegii sunt REVOLTAȚI: "Muncea decent pentru pâinea lui"

 

Omul Șoselelor: „Jafurile din camioane sunt la ordinea zilei”

 

„Jafurile din camioane sunt la ordinea zilei în țări precum Franța, Spania, Cehia, Ungaria, UK sau Suedia și Danemarca. Spațiile de odihnă în continuare sunt puține, iar după ora 17 este aproape imposibil să mai găsești vreun loc liber, că să nu mai spun că și dacă găsești, dimineață poți fi găsit gazat în cabina, mutilat, jefuit ori cu marfă sau motorină furată!

Ce s-a schimbat prin moartea acestui om? Exact, nimic! Dar e minunat să auzi discursuri în presă despre siguranță șoferilor, despre cât de periculoși suntem noi în trafic și să împărți aproape săptămânal banii câștigați cu trudă polițiștilor vestici care nu știu ce virgule în legi să mai caute că să crească bugetul țărilor tranzitate de oamenii șoselelor din România.

Culmea, mai nou au început să fie atacați și nativii acelor țări, însă totul se mușamalizează rapid pentru a da impresia societății că au situația sub control.

Acest om a murit degeaba, a murit pentru simplul fapt că lucra pe un camion! Odihnă veșnică, camarade! Nu vom uită numele tău!”, a conchis Ilie Matei.

Amintim că Mihai Spătaru avea 39 de ani şi şi-a găsit sfârşitul în mai 2021 într-o parcare din nordul Franţei. Era noapte şi a coborât să verifice marfa pe care o avea în camion. A fost atacat cu sabia de un individ, sub ochii soţiei, la rândul ei şofer de TIR. După doar o săptămână de la moartea lui Mihai, un alt şofer român a fost ucis, în Italia. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit mort în cabina autotrenului cu mai multe răni de cuţit pe corp. 

„Opriți asasinatele șoferilor in parcări!“. Petițe semnată de românii din toată Europa, la un an de la asasinarea lui Mihai, în Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel