Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi adulți au fost surprinși traversând munții Dolomiți cu doi copii mici fără echipament
WhatsApp
Un videoclip cu un cuplu de părinți cu doi copii mici, mergând pe via ferrata Bepi Zac din Trentino, fără echipament adecvat, a stârnit controverse pe rețelele sociale. În imagini, părinții sunt văzuți traversând munții Dolomiți, fără hamuri, încălțăminte sau îmbrăcăminte corespunzătoare, având în brațe un copil mic și un nou-născut.
Părinți surprinși traversând munții Dolomiți cu doi copii mici fără echipament / Foto: Fanpage

Incidentul a fost semnalat de un turist care a postat videoclipurile pe grupul „Gruppo ferrate” de pe Facebook, declanșând reacții de condamnare și indignare.

„Erau fără hamuri, încălțăminte și îmbrăcăminte adecvată”, a scris utilizatorul care a însoțit imaginile.

„Bărbatul avea o fetiță de câteva luni în brațe, iar mama era cu un copil de câțiva ani care plângea pentru că nu putea ajunge la stative.”

Cele două videoclipuri au surprins momente distincte ale călătoriei periculoase. Într-unul, mama, cu un pas nesigur, își însoțește băiețelul pe o porțiune de stâncă surpată, în timp ce în celălalt, tatăl, cu un nou-născut în brațe, merge pe o cornișă expusă, încercând să se țină de coarda fixă.

 

Reacțiile oamenilor de pe internet au fost extrem de critice

 

Comentariile utilizatorilor au subliniat lipsa de responsabilitate a părinților: „Lipsește bunul simț”, a scris o persoană, în timp ce altcineva a adăugat: „Când nu ar trebui să fii părinte.” S-a ajuns chiar la sugestii extreme: „Luați-le drepturile părintești.”

Walter Cainelli, președintele Salvării Alpine din Trentino, intervievat de ziarul Dolomiti, a avertizat asupra subestimării riscurilor montane: „Din păcate, există o tendință tot mai mare de a subestima riscul. Reiterăm importanța evaluării corecte a activităților: verificarea prognozei meteo, având echipamentul necesar și înțelegerea nivelului de pregătire. Nu trebuie să vă fie frică sau rușine să renunțați și să vă întoarceți, este pur și simplu de bun simț.”

Cristian Ferrari, președintele SAT, a adăugat: „Nu poți justifica un risc de acest tip, dar nici nu îl poți acuza fără a înțelege contextul. Aceste situații ar trebui să încurajeze pe toată lumea să facă un pas în plus în ceea ce privește informarea și solidaritatea în munți, mai ales pe măsură ce numărul de excursioniști nepregătiți crește.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel