Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Diaspora, mobilizare exemplară pentru repatrierea fetiței de 2 luni a unor tineri români din Anglia: „Suma a fost strânsă în 2 ore“
WhatsApp
Marius Simionică, fondatorul asociației „Marius și prietenii”, a reușit să mobilizeze din nou comunitatea românilor din Diaspora. În doar două ore a fost strânsă suma necesară pentru repatriera unei micuțe de doar două luni a unor români din Anglia.
Diaspora, mobilizare exemplară pentru repatrierea fetiței de 2 luni a unor tineri români din Anglia „Suma a fost strânsă în 2 ore“

„Domnu Marius, mi-a murit fetița în spital, ajutați-ne să o ducem pe Beatrice a noastră acasă în România. Vă implor, ajutați-ne, sunteți singura noastră speranță", acesta este mesajul pe care Marius Simionică l-a primit de la părinții sfâșiați de durere ai micuței Beatrice, ieri. 

Bianca, mămica rămasă fără bebelușul ei, i-a spus povestea cumplită în urma căreia Beatrice a apucat să guste din viață mai puțin de 3 luni.

Diaspora, mobilizare exemplară pentru repatrierea unei fetițe de 2 luni

 

„Pe 24 ianuarie am născut-o cu o problemă la inima foarte gravă de care știam încă de când eram însărcinată. A două zi cum am născut cei de la spitalul din care am născut au trimis o la un spital din Londra, Great Ormond Street Hospital. Imediat au pus-o în perfuzii și cu un suport la nas să poată respiră.

Pe 29 ianuarie au operat-o. Totul a decurs bine până în momentul în care a făcut stop cardiac pe 12 februarie. Din momentul acela totul a început să meargă tor mai rău. În momentul în care a făcut stop cardiac au resuscitat-o făcându-i compresii la piept dar din păcate nu au ajutat-o și au fost nevoiți să îi pună un aparat ECMO care o ajută să îi oxigeneze sângele pentru că inima ei nu o mai făcea, toate acestea au durat 40 de minute iar creierul și inima nu au mai avut oxigen și au afectat-o grav.

A stat o săptămâna cu acest aparat iar apoi au fost nevoiți să îl scoată deoarece îi făcea rău. Au scos acel aparat și că prin minune a supraviețuit dar în tot acest timp ea a fost deschisă la piept. Am sperat că totul o să fie bine și că o să își revină și chiar au fost câteva săptămâni în care părea să își revină dar momentele acestea au fost pentru scurtă durată. Situația ei a început să se agraveze din ce în ce mai rău, mușchiul inimii îi era foarte slăbit iar inima nu mai funcționa cum trebuie iar din cauza asta a început să îi deterioreze și celelalte organe printre care și plămânii.

O lună de zile a stat cu un tub băgat în gură care o ajuta să respire. Doctorii mi-au zis că nu o mai pot ajuta cu nimic și că ea o să moară după ce o să îi scoată acel tub. Tubul acela l-a scos vineri pe 19 martie iar ea a respirat deși doctorii nu se așteptau. Dar, din păcate, asta nu a durat prea mult. Cu cât orele treceau, oxigenul îi scădea din ce în ce mai mult, cu toate că ea avea un suport pus la nas cu oxigen.

La 6 dimineață pe 20 martie nu a mai putut respira, oxigenul din corp era 20, iar doctorii au fost nevoiți să îi scoată masca de la năsuc, deoarece nu o mai ajuta, iar atunci respirația i s-a oprit odată cu inima...fetița mea a luptat până în ultima clipă", i-a povestit Bianca lui Marius.

Marius Simionică: „Suma a fost strânsă în 2 ore“

 

După zeci de cazuri în care s-a implicat pentru a ajuta românii din diaspora, dar și din țarp, prin Asociația Marius și Prietenii, dar și pe cont propriu, Marius Simionică a făcut apel la cei care au spus „prezent“ de fiecare dată: românii din diaspora.

„Ieri seară aveam de gând să fac o postare despre minunatele întâlniri cu zeci de romani... După care, pe după-amiază a venit vestea tragică a micuței Beatrice și parcă timpul s-a oprit în loc și asta pentru că am auzit toată povestea pas cu pas, mi-au trimis poze greu de privit doar pentru că vroiau să îi cred și să îi ajutăm.

Cu siguranță Beatrice a fost o fetiță puternică care a luptat mai mult de două luni pentru a trăi, chiar a luptat însă viața nu este tot timpul corectă... Cu siguranță va rămâne în memoria noastră și mai ales a mea așa cum a rămas fiecare înger ajutat de noi.

Aveam nevoie de fix £2900 pentru repatriere, pentru ca Beatrice să ajungă în România iar aceasta sumă a fost strânsă în doar 2h! În momentul asta însă avem în jur de £3600 iar după ce voi plăti firmei de repatrieri Funerare Rainbow Dorobanțu orice bănuț rămas va ajunge la părinți.

Nu știu dacă modul meu de a face lucrurile este cel mai bun însă întotdeauna a cautat să stabilesc lucrurile clar, de la început pentru a evita orice discuție la final. Vă mulțumesc din suflet pentru reacția voastră care ca întotdeauna face diferența.

Mulțumesc! Asta e tot ce am mai putut noi face pentru Beatrice care sunt sigur că ne zâmbește de acolo, de sus...Zbor lin spre înaltul cerului, suflet frumos!“, a scris Marius Simionică pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel