Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dezastru pe insula Evia. Zeci de oameni au fost evacuați din cauza inundațiilor
WhatsApp
E din nou panică pe insula grecească Evia. Ploile din ultima perioadă au făcut ravagii și viața oamenilor este amenințată. Zeci de familii au fost evacuate deja.
Insula grecească Evia e sub ape

Coșmarul oamenilor de pe insula grecească Evia nu s-a încheiat. După o vară cu incendii devastatoare, oamenii s-au trezit cu inundații și alunecări de teren, transmite TVR.

Zeci de oameni au fost evacuați, iar Guvernul face eforturi să scoată apele din casele lor. A fost alocată suma de 20 de milioane de euro pentru refacerea locuințelor, acoperirea pagubelor în urma acestui dezastru natural.

Insula Evia este cunoscută pentru plajele largi pe care le are, fiind destinația preferată a multor străini. Cu toate acestea, vara acestui an a fost marcată de incendii, iar oamenii nu s-au putut bucura de peisaje.

În ultimele luni, au ars aproape 50 mii de hectare de pădure, fiind cel mai grav incendiu din Grecia din ultimii 30 de ani, scrie sursa citată. 

Pentru a se protej împotriva inundaților,  localnicii au  ridicat bariere din resturile arse ale copacilor. La acest moment, au loc intervenții de amploare ale pompierilor, pentru a scoate apa și nămolul din locuințele oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel