Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deborah James: Prezentatoarea vedetă și luptătoarea împotriva cancerului s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani
WhatsApp
Luptătoarea împotriva cancerului, bloggerița, prezentatoarea și fosta profesoară, Deborah James, a murit la vârsta de 40 de ani.
Deborah James: Prezentatoarea vedetă și luptătoarea împotriva cancerului s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani / Foto: Captură video youtube

Deborah James primise îngrijiri la domiciliu pentru cancerul intestinal la sfârșitul vieții și a strâns milioane de dolari pentru cercetarea în domeniul cancerului.

Gazda podcastului You, Me and the Big C de la BBC a primit în luna mai titlul de Dame în semn de recunoaștere pentru strângerea de fonduri.

Dame Deborah, mamă a doi copii, a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016. Familia ei a descris-o ca fiind "uimitoare" și o "inspirație".

Aceștia i-au anunțat moartea într-o postare pe pagina ei de Instagram. "Suntem profund întristați să anunțăm moartea lui Dame Deborah James; cea mai uimitoare soție, fiică, soră, mămică", se arată în mesaj.

Regina acordă titlul special de Damehood pentru Deborah James. Prezentatoarea BBC, care a pierdut lupta cu cancerul, a strâns 4 milioane de lire sterline pe care le va dona

 

Prezentatoarea a decedat liniștită, înconjurată de familia sa

 

Familia ei a declarat că Dame Deborah și-a împărtășit experiența sa cu privire la cancer pentru a "crește gradul de conștientizare, pentru a sparge barierele, pentru a contesta tabuurile și pentru a schimba conversația în jurul cancerului".

"Chiar și în momentele ei cele mai dificile, determinarea ei de a strânge bani și de a sensibiliza a fost o sursă de inspirație".

Dame Deborah a fost lăudată pentru abordarea sa fără menajamente de a vorbi despre cancer, după ce și-a împărtășit experiențele de tratament și viața de zi cu zi de la diagnosticarea sa în 2016.

Directoare adjunctă, ea a inițiat un blog despre cancer, înainte de a scrie pentru The Sun și de a deveni prezentatoare la BBC. Însă, la 9 mai, ea a anunțat că nu mai primește îngrijiri active și că nu știe cât mai are de trăit.

"Corpul meu pur și simplu nu mai poate continua", a spus ea într-o postare pe contul ei de Instagram @bowelbabe.

 

Deborah James a reușit să strângă aproape 7 milioane de lire sterline

 

Ea a lansat, de asemenea, un nou fond, numit Bowelbabe, pentru a strânge bani pentru cercetarea în domeniul medicinei personalizate pentru pacienții cu cancer.

Acesta a depășit 1 milion de lire sterline în mai puțin de 24 de ore - spulberând obiectivul ei inițial de 250.000 de lire sterline - și a strâns acum aproape 7 milioane de lire sterline.

În luna mai, prințul William i-a acordat un titlu de domnișoară la casa părinților săi din Woking, Surrey, unde a ales să rămână.

Ducele și ducesa de Cambridge - care au donat pentru fondul de cercetare - i-au lăudat "eforturile neobosite" și i-au mulțumit pentru că "dă speranță" celor care trăiesc cu această boală.

La rândul ei, Dame Deborah a declarat că vizita lui William a fost "suprarealistă". "William a fost atât de amabil", a spus ea.

 

Banii strânși vor sprijini Cancer Research UK, Bowel Cancer UK și Spitalul Royal Marsden

 

Banii strânși prin intermediul fondului său Bowelbabe vor sprijini Cancer Research UK, Bowel Cancer UK și Royal Marsden Hospital - o unitate specializată în tratarea cancerului.

Bowel Cancer UK, al cărui patron este Dame Deborah, a declarat că aceasta și-a transformat diagnosticul de cancer intestinal "într-o forță incredibilă pentru bine" și că va salva nenumărate vieți prin campania sa.

Genevieve Edwards, director executiv al Bowel Cancer UK, a declarat că fosta profesoară avea o "energie incredibilă" și un "talent minunat de a face lucrurile să se întâmple".

Omagiind activitatea de conștientizare a prezentatoarei, dna Edwards a spus: "Avea această putere incredibilă de a se conecta cu oamenii. Lasă o moștenire extraordinară în urma ei".

Dame Deborah a făcut campanie de sensibilizare cu privire la cancerul intestinal, îndemnând oamenii să verifice simptomele, în timpul și după tratament.

 

Care sunt simptomele cancerului intestinal?

 

O schimbare persistentă a obiceiului intestinal - mergi la baie mai des, cu scaune mai moi și, uneori, dureri de burtă

Sânge în scaune fără alte simptome, cum ar fi hemoroizi

Durere abdominală, disconfort sau balonare întotdeauna provocate de mâncare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel