Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De la om al străzii la șeful unei afaceri de șapte milioane de lire sterline pe an
WhatsApp
Pare o poveste scoasă din filme, dar este realitatea pentru un polonez care a ajuns în Marea Britanie acum 13 ani, cu nimic altceva decât o bicicletă și 200 de lire sterline.
De la om al străzii la șeful unei afaceri de șapte milioane de lire sterline pe an / Foto: Unsplash

Alex Landowski a sosit în Marea Britanie, în urmă cu mai bine de un deceniu și neavând o casă a lui și fiind nevoit să doarmă pe podeaua din dormitorul prietenului său, într-o casă cu alte 10 persoane. Dar asta nu l-a oprit din a-și îndeplini visul.

Era un tânăr de 24 de ani, care trăia pe o canapea, fără niciun plan măreț, în afară de a face niște bani în Marea Britanie pentru a plăti datoriile pe care le acumulase în urma unei afaceri eșuate în Polonia.

 

Cum a devenit un polonez milionar în 10 ani



Când a rămas fără ultimele 200 de lire sterline, a decis să se mute la Londra și a avut nevoie de câteva săptămâni pentru a găsi un loc de muncă.

Alex și-a folosit bicicleta la o slujbă de curierat, care îi aducea bani și a putut începe să strângă pentru a închiria o locuință proprie.

Trebuie precizat din nou că Londra este extrem de scumpă, așa că Alex a ajuns să locuiască ilegal într-un depozit gol. Nu era genul de loc pe care să îl poți numi casă, dar avea apă și electricitate, iar acest lucru era cel mai important.

Din nefericire pentru Alex, ocuparea ilegală a depozitului nu a durat decât câteva luni, deoarece au apărut executorii judecătorești pentru a goli locul.

 

De la curier la șeful unei firme de curierat



Acest job a continuat câțiva ani până când Alex a decis să înceapă propria afacere de curierat medical - și a reușit în cele din urmă să convingă un prieten să investească 50.000 de lire sterline în planul său.

A început să livreze articole la medici de familie și clinici, iar de atunci și-a extins afacerea, Medical Logistics, astfel încât acum poate folosi drone pentru a transporta mostre medicale și rezerve de sânge.

A crescut până în punctul în care are 25 de angajați și dispune de o mulțime de tehnologie pentru a suplimenta livrările sale.

"Dronele sunt o cale naturală de urmat - tehnologia poate salva vieți, timp și mediul înconjurător. Livrarea de organe nu este departe", a declarat Alex pentru Mirror.

"Nu m-am așteptat niciodată să decoleze așa", a spus el.

Acum locuiește împreună cu soția și cei doi copii în Cotswolds, departe de zilele în care dormea pe canapea sau locuia ilegal într-un depozit abandonat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel