Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De la femininul dans la bară, la unul dintre cele mai bărbătești sporturi: O irlandeză a fost încoronată campioană mondială la aruncarea toporului
WhatsApp
O irlandeză a fost încoronată campioană mondială la aruncarea toporului după ce a câștigat o competiție în Canada.
De la femininul dans la bară, la unul dintre cele mai bărbătești sporturi: O irlandeză a fost încoronată campioană mondială la aruncarea toporului / Foto: Captură video youtube

Ceola McGowan, din comitatul Sligo, a învins concurenți din întreaga lume și a câștigat duminică Campionatul mondial de aruncare a toporului.

Ea a declarat că speră ca victoria ei să inspire mai multe femei să se implice în acest sport.

 

O irlandeză a fost încoronată campioană mondială la aruncarea toporului 

 

Tânăra de 31 de ani a fost inițiată în aruncarea toporului de către un prieten în timpul facultății. Ea a declarat pentru BBC News NI că obiectivul ei a fost să câștige titlul până la vârsta de 35 de ani.

Vorbind despre prima ei experiență în acest sport, ea a spus: "Am fugit acasă și mi-am pus cât mai multe [haine] în carouri pe care le aveam și niște cizme mari, pentru că tot ce știam era că mă îndreptam spre acest hambar mare din munții Wicklow pentru a-i întâlni pe acești aruncători de topoare cu barbă."

După prima sa aruncare a toporului, McGowan a spus că a fost "imediat dependentă" și a început să practice acest sport la nivel de competiție doar cinci luni mai târziu.

Tânăra de 31 de ani s-a alăturat grupului Wicklow Axe Throwers și consideră că există un mare simț al comunității în cadrul acestui sport.

"Comunitatea de aruncătoare de topoare este o comunitate de oameni pe care nu o vei întâlni niciodată în niciun alt tip de sport", a spus McGowan.

"Avem o zicală, noi "axe fam", familia noastră de topoare. Naționali, internaționali, toți am folosit acest termen și ne iubim cu toții foarte mult."

 

Tânăra declară că dansul la bară i-a dat forța necesară și pentru aruncarea topoarelor

 

Dansul la bară este un alt sport pe care McGowan îl practică de câțiva ani și despre care a spus că a ajutat-o la aruncarea toporului. În ciuda faptului că este la pol opus, baza de muschi din brațe a căpătat-o de aici, mai întâi. În plus, după cum spune, cele două sporturi se îmbină perfect.

"Mă ajută să mă centrez, mă ajută să îmi lucrez echilibrul, mă ajută să îmi lucrez miezul", a explicat ea.

"Comunitatea de dans la bară este, de fapt, foarte asemănătoare cu cea de aruncare a toporului, unde ai acea dragoste, camaraderie și sprijin.", explică aceasta conform BBC News.

 

2. De la femi... (dans-bara.png)

 

McGowan a participat la competiții în Scoția, Suedia și Germania

 

"Am muncit pentru a mă dezvolta din ce în ce mai mult și mai mult în vederea pregătirii pentru ceea ce știam că va fi campionatul mondial din Canada", a adăugat ea.

Campionatele mondiale pentru 2022 au avut loc în weekend în Nova Scotia, în estul Canadei.

Acesta s-a desfășurat în două etape, cu o competiție pe echipe care a avut loc vineri, iar probele individuale au avut loc sâmbătă și duminică.

În timp ce echipa doamnei McGowan nu a ajuns mai departe de sferturile de finală, ea a triumfat în finala feminină individuală de duminică, după ce a învins concurenți din Suedia, Germania și Estonia.

 

Ea speră să vadă creșterea continuă a numărului de femei și de tineri care intră în acest sport

 

"Multe dintre femeile de acolo aruncă la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, decât majoritatea bărbaților din competiție", a spus ea.

Întrebată ce sfat are pentru cei interesați de acest sport, McGowan a spus că ar trebui să găsească unul dintre locurile de aruncare a toporului, care sunt din ce în ce mai multe, și "să o facă, sută la sută".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel