Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Popovici, mesaj pentru români după performanța uimitoare: "Sper că v-am făcut pe toți mândri"
WhatsApp
Înotătorul român David Popoici a devenit miercuri seara dublu campion mondial, după ce a câștigat și proba regină de 100 metri liber. Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Popovici a ținut o scurtă pledoarie pentru sport.

Popovici a recunoscut sincer că s-a bucurat că s-a terminat participarea sa la mondiale și „că am reușit să câștig acest concurs în stil”.

De asemenea, el s-a arătat încântat de faptul că evoluția sa a fost transmisă la televiziune.

„Mă bucur că milioane de oameni m-au urmărit. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept”, a mai spus românul, care se pregătește de alte trei competiții de top, campionatele europene și mondiale de juniori și cele europene de seniori.

Popovici a susținut că nu s-a pregătit „extraordinar de tare” pentru acest mondial, ceea ce îl face și mai optimist în ceea ce privește rezultatele din viitor.

„Aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o stare bună, într-o formă competițională bună. Am fost, numai că nu știam. Și cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare".

Popovici este un sportiv extrem de matur

 

La abia 17 ani, Popovici a vorbit cu multă maturitate despre efectele pe care rezultatele sale le pot avea asupra copiilor din România, asupra dezvoltării sportului.

„Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin absolut orice sport, orice copil sau părinte, care vrea să se apuce de un sport, sau părinte care vrea să îl trimită să facă un sport.

Sportul este cel mai bun ambasador și o populație, o societate educată din punctul ăsta de vedere este una sănătoasă și gata să înfrunte și alte probleme din alte domenii”, a mai spus Popovici la televiziunea publică.

Întrebat cum s-ar descrie, cel poreclit de unchiul său „Racheta” (romanian missile) a spus:

Un puști care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oameni, alături de oameni extraordinari în spatele lui.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel