Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Popovici, interviu pentru presa americană: „Pe la 9-10 ani, mergeam la bazin doar să sar în apă, apoi spuneam că mă doare burta ca să plec acasă”
WhatsApp
David Popovici și-a întregit vara de vis, câștigând și proba de 100 de metri liber, la Mondialele de juniori de la Lima. Așadar, sportivul de la CS Dinamo a cucerit 13 medalii, în acest sezon competițional, dintre care 11 de aur!

Vorbim despre un bilanț aproape ireal, pentru un puști care va împlini 18 ani, abia pe 15 septembrie. Iar David Popovici fascinează lumea natației prin rezultatele sale. De aceea, la Lima, el a acordat un interviu pentru americanii de la swimswam.com. E unul dintre cele mai prestigioase site-uri de specialitate din lume, potrivit Adevărul.

Interviul a fost realizat de jurnalistul Coleman Hodges, prin Skype, iar Adevărul vă oferă, în rândurile de mai jos, declarațiile oferite de David Popovici.

 

Ce a declarat David Popovici în interviul cu Swimswam?

 

Despre talent - Eu cred că talentul poate dispărea. Din fericire, nu e cazul meu. Să vă spun o scurtă poveste despre mine: pe când aveam 9, 10 ani, eram foarte bun în proba de spate, doboram recordurile naționale pe bandă, iar asta fără niciun antrenament! Pur și simplu, mă jucam. Ca să nu mă antrenez, mergeam la bazin doar să sar în apă, iar apoi să spun că mă doare burta pentru a pleca acasă. Deci, nu mă antrenam, dar apoi, în timpul curselor, îmi spulberam rivalii. Da! Asta a fost talent. Dar a ținut până la 12, 13 ani. Apoi, n-a mai mers așa. A trebuit să încep să muncesc din greu și să nu mă mai dau accidentat ca să fentez antrenamentele. Sincer, n-aș spune că am făcut mari sacrificii pentru că, vorbind sincer, ce fac acum e ce îmi doresc să fac. De aceea, nu mi se pare că renunț la ceva. Practic, muncesc pentru a obține ceva. Așa că unele lucruri pe care alții consideră că le-am pierdut, cum ar fi timp liber, activități sociale, eu, de fapt, niciodată n-am avut nevoie de ele.

Despre timpii săi la antrenamente - Așa cum am mai spus, nu m-ar deranja să spun în presă ce timpi scot la antrenamente, dar cred că antrenorul meu m-ar „ucide“ (n.r. – râde). Aici, la Lima, am fost bine odihnit, n-am avut așa de multe antrenamente dure înaintea curselor.

Cum se împacă, mai nou, cu ideea că e faimos - În ceea ce privește celebritatea, trebuie să o accept. Să fiu conștient că e o nouă viață. Iar succesul vine cu celebritatea. Dacă vrei să fii bun la ceva, trebuie să accepți că vor interveni și alte lucruri. Mă refer la recunoaștere, un pic de celebritate, oamenii te vor recunoaște pe stradă, vor să facă poze cu tine. Toate aceste lucruri trebuie să le accept. Eu vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor, așa că trebuie să accept tot ce vine „la pachet“ cu acest succes.

Ce îl motivează zi de zi - Ideea de a fi cel mai bun al tuturor timpurilor și de a atinge acest statut în cel mai scurt timp posibil. Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat! Acestea sunt lucrurile care mă motivează ocazional. De pildă, când mă mai plictisesc la antrenamente. Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență, zi și noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece la bazin e, pur și simplu, obsesia mea. Obsesia mea de a fi cel mai bun, cel mai rapid. E ceva pe care l-am avut mereu în mine. Și, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate. Nu știu unde am auzit vorba asta, dar spune așa: Gasește-ți obsesia și urmărește-o fără milă! Asta fac eu. Sunt dispus să fac sacrificiile necesare pentru obsesia mea, sunt dispus să muncesc din greu, nu doar din greu, dar cu cap, la modul inteligent. De asemenea, am încredere deplină în stafful meu, în oamenii care îmi compun programul de antrenament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
07 feb 2023, 20:57
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 10:59
Spectacola.ro
08 feb 2023, 10:51
DCNews.ro
08 feb 2023, 10:51
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 10:59
DCNews.ro
08 feb 2023, 10:51
Spectacola.ro
08 feb 2023, 10:51
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCBusiness.ro
07 feb 2023, 20:57
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11