Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Popovici domină la Europenele de Natație: Cel mai bun timp în finala de 100 metri liber la Belgrad
WhatsApp
David Popovici continuă să impresioneze în lumea natației, calificându-se marți seară în finala probei de 100 metri liber la Campionatele Europene de natație de la Belgrad cu cel mai bun timp din semifinale, 47 secunde și 82 sutimi. Campion european en titre la 100 metri și 200 metri liber, românul își consolidează astfel statutul de favorit pentru aurul european.
David Popovici domină la Europenele de Natație: Cel mai bun timp în finala de 100 metri liber la Belgrad

Semifinalele au adus și alte performanțe notabile, dar nimeni nu a reușit să se apropie de timpul lui Popovici. Sârbul Andrej Barna a fost cronometrat cu 48.04, iar maghiarul Nandor Nemeth a încheiat cu 48.05, asigurându-și locurile doi și trei în semifinale.

Din păcate, un alt român, Patrick-Sebastian Dinu, nu a reușit să se califice, încheind cu al 14-lea timp, 48.87.

 

Finala probei de 100 metri liber va avea loc miercuri, la ora 19:52 (ora României)

 

Finala probei de 100 metri liber va avea loc miercuri, la ora 19:52 (ora României), fiind așteptată cu mare interes de către fanii natației din întreaga lume. Aceasta va fi ultima competiție importantă pentru Popovici înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, unde se așteaptă să fie unul dintre principalii concurenți la medalii.

Pe lângă performanța lui Popovici, ziua de marți a adus și alte momente importante pentru delegația României la Belgrad. În finala probei de 200 metri spate feminin, Aissia-Claudia Prisecariu s-a clasat pe locul șapte, terminând cursa cu timpul de 2 minute, 11 secunde și 00 sutimi. Aurul a fost câștigat de portugheza Camila Rrebelo, cu un timp de 2:08.95, argintul a fost obținut de maghiara Dora Molnar (2:09.02), iar bronzul a revenit altei înotătoare maghiare, Eszter Szabo Feltothy (2:09.21).

Performanțele remarcabile ale înotătorilor români la Campionatele Europene de la Belgrad demonstrează nivelul înalt la care se află sportul românesc de natație. David Popovici, cu timpul său impresionant din semifinale, nu doar că și-a asigurat un loc în finală, dar a și reafirmat poziția sa de lider în proba de 100 metri liber. Așteptările sunt mari pentru finala de miercuri, unde Popovici va încerca să-și apere titlul european și să își consolideze pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Fanii din România și din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare performanțele sale din finală, unde tânărul înotător are șansa să adauge încă o medalie de aur la palmaresul său impresionant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
pixel