Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Popovici, campion mondial la 100 de metri liber. Românul uimește din nou lumea sportului
WhatsApp
David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câștigat azi, în finala probei de 100 metri liber,  medalia de aur de la Campionatul Mondial de Natație. Aceasta este o performanță unică în sportul de natație, întrucât niciun alt înotător nu a mai ajuns dublu campion mondial la o vârstă atât de fragedă. Este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când un sportiv câștigă ambele medalii la un Campionat Mondial.
David Popovici, înotătorul momentului: „Vreau ca oamenii să își amintească de mine peste 100 de ani. Efortul înseamnă fericire”

Înotătorul David Popovici (17 ani), a obținut miercuri cea de a doua medalie de aur la Mondialele de Natație de la Budapesta. După titlul câștigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri.

Finala probei de 100 de metri liber a avut loc miercuri, de la ora 19:22. Transmisiunea este oferită gratuit prin intermediul unui site de specialitate și pe TVR 1.

După ce a luat medalia de aur la proba de 200 m liber, David Popovici a concurat din nou, astăzi, la Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, unde a câștigat. 

David Popovici, la doar 17 ani, a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare, din istoria României. Pe lângă asta, sportivul român a devenit liderul unei elite sportive globale, în cadrul sportului pe care îl cucerește zilele acestea, la Budapesta.

David Popovici, o nouă performanță: a câștigat semifinala probei de 100 de metri liber 

 

2. -imagine fara descriere- (popovici-campion-mondial.png)

 

David Popovici CAMPION mondial la 100 de metri liber Românul e de neoprit

 

Miercuri seara, românul a început în modul său caracteristic, cu un timp de reacție mai slab, dar la capătul primei lungimi de bazin a întors al doilea. Pe a doua jumătate cursa a fost foarte strânsă, Popovici reușind să se impună pe ultimii 5 metri, ajungând la finiș cu timpul de 47.58 secunde.

Pe locul secund s-a clasat francezul Maxime Grousset, urmat de canadianul Joshua Liendo Edwards.

De la startul cursei a lipsit cel mai mare posibil rival al lui Popovici, americanul Caeleb Dressel, care a decis să se retragă de la mondiale, din motive de sănătate.

La interviul de la marginea bazinului, Popovici a spus în limba engleză: „Nu mă așteptam să câștig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte.” El a completat în limba română: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că v-ați uitat.”

 

3. David Popo... (david-popovici.png)

 

Popovici a devenit luni cel mai tânăr sportiv care câștigă titlul mondial la această probă, intrând direct pe locul 4 în topul celor mai rapizi înotători pe această distanță, după nume importante precum Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel.

 

David Popovici s-a calificat în finala probei la 100 de mentri liberi, de pe locul 1

 

Nici Michael Phelps, nici Jan Thorpe, nici Paul Biedermann, nici Pieter van den Hoogenband sau Yannick Agnel nu au reușit să devină cei mai buni la 17 ani și 9 luni, atât cât are românul.

"Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred", a spus David după cursa de luni, unde a reușit să îl învingă inclusiv pe campionul olimpic la aceasta probă, britanicul Tom Dean.

"M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc!", sunt cuvintele de încheiere ale campionului mondial de la Budapesta.

David Popovici s-a calificat în finala probei la 100 de mentri liberi, de pe locul 1. Românul a încheiat cursa cu timpul 47,13 secunde, stabilind cel mai bun timp al anului, un nou record mondial. 

Deși a pornit mai greu, dupa prima tură de bazin fiind pe locul al patrulea, românul a recuperat fabulos în ultimii 50 de metri.

Toți românii s-au revoltat că TVR nu l-a transmis pe David Popovici, însă nimeni nu s-a uitat aseară. Audiență rușinoasă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel