Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare. Fostul internațional va fi încarcerat la Rahova
WhatsApp
Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a condus fără permis. 
Dănuț Lupu (sursa foto: captură Digi Sport)

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Bucureşti la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis.

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins apelul fostului fotbalist şi a menţinut decizia de condamnare aplicată în luna februarie de Judecătoria Cornetu.

Potrivit presei sportive, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în aprilie 2001, când a fost prins băut la volan. A încercat în mai multe rânduri să redobândească carnetul de conducere, fără succes.

A fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

"În primul rând, regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur şi simplu, mă duceam la spital. Îmi era rău şi martorii au declarat acelaşi lucru. Acum, ştiţi cum e în viaţă, chiar dacă faci anumite greşeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate... Până la urma urmei, e greşeala mea. Nu aş schimba nimic, pentru că eu cred că sănătatea fiecărui om e mai importantă ca orice", declara la acea vreme Dănuţ Lupu pentru ziarul Gândul. 

Judecătorii nu au luat în considerare explicațiile fostului dinamovist și l-au condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare. Dănuţ Lupu trebuie să se predea astăzi autorităților.

Hotărârea judecătorească a fost pronunțată de CAB în dosarul penal nr. 13016/1748/2022, în baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală, respingând ca nefondat apelul declarat de către inculpatul Dănuț Lupu împotriva sentinței penale nr. 79/16.02.2023, pronunțată de Judecătoria Cornetu.

Dănuţ Lupu a menționat în repetate rânduri că a fost constrâns să conducă fără permis și, deși își exprimă regretul pentru acțiunile sale, susține că nu avea altă opțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel