Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Daniel Pancu spune că a intrat pe teren după ce a crezut că Louis Munteanu a murit 
WhatsApp
Antrenorul echipei U21, Daniel Pancu, a intrat pe teren foarte nervos, iar la final a spus că a făcut acest gest pentru că a crezut că fotbalitul Louis Munteanu a murit ca urmare a intrării dure a unui adversar asupra lui.

Selecționerul echipei naționale de tineret, Daniel Pancu, a fost eliminat în timpul meciului România U21 - Elveția U21, scor 3-1, după ce a avut o reacție nervoasă și a protestat vehement. Incidentul a avut loc în urma unei faze controversate, în care Louis Munteanu a fost lovit de adversarul său, Luca Jaquez. Pancu a declarat ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, că în acel moment a crezut că atacantul român a suferit o accidentare gravă.

"În primul moment, credeți-mă, am crezut că a murit Louis... Doamne-ferește! Eu din unghiul în care eram am văzut că a primit o talpă cu crampoane direct în gât. Și am crezut că s-a dus... apoi am văzut că mișcă și că arbitrul scoate cartonașul galben. În secunda aia m-am gândit la jucător, dar și la un episod de la meciul tur din Elveția, când am primit golul de 2-2 după un ofsaid de 3 metri și fault. Pentru că noi eram calificați de mult (n.r. - cu acea victorie). Dacă scrie România pe noi asta nu înseamnă că nu trebuie să fim respectați la nivelul adversarilor noștri. Eu îmi cer scuze, gestul meu a fost incalificabil. E prima eliminare din viața mea... mi-am pierdut cumpătul pentru că mă uitam la jucător și nu credeam că mai poate să continue. Nu știu cum s-a văzut la televizor, dar de acolo s-a văzut foarte urât", a spus selecționerul.

Pancu spune că totuși intrarea lui în teren a dus la acordarea cartonașului roșu

 

În ciuda regretelor exprimate, Pancu a subliniat că decizia arbitrului de a acorda inițial doar un cartonaș galben la acea fază l-a determinat să reacționeze atât de vehement.

„Regret, sigur că da, acum da. Dar poate dacă rămânea cartonaș galben, poate acum nu mai vorbeam din postura de antrenor calificat la EURO. A contat, s-a întors decizia. Am văzut bine că inițial i-a dat galben, nu? Nu ai cum să dai doar galben la o intrare de genul ăsta. Eu nu am văzut galben vreodată în istoria fotbalului la o asemenea intrare. Nici acum 30 de ani, nu doar pe regulile de azi”, a explicat el.

Pancu este conștient că acest comportament ar putea avea consecințe serioase pentru el la Campionatul European U21 din 2025, unde riscă să fie suspendat și să urmărească meciurile din tribună.

"Șumudică îmi spunea în tribună de regulament, pentru că el a tot fost suspendat și știe. Eu fiind la prima. La EURO risc să stau la tribuna oficială... risc să fiu suspendat și să nu stau pe bancă la niciun meci la EURO", a adăugat selecționerul, cu o notă de amărăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel